Het boek 'Duinen en mensen Voorne' biedt met honderden kaarten en foto's een nieuw verhaal over het duingebied van Voorne.
Het boek 'Duinen en mensen Voorne' biedt met honderden kaarten en foto's een nieuw verhaal over het duingebied van Voorne.

Een prachtig boek: ‘Duinen en mensen Voorne’

Algemeen 811 keer gelezen

Dat we in Voorne aan Zee naast een mooi natuurgebied wonen, weten de meeste inwoners wel. Maar hoe bijzonder is dat gebied eigenlijk? Hoe is het ontstaan en welke aanpassingen heeft de mens hier aangebracht? 

Deze vragen werden de afgelopen jaren onderzocht door een team van deskundigen. Binnenkort worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd. Bioloog Rolf Roos onderzocht eerder kustlandschappen van Nederland. Ook voor het duingebied van Voorne werkte hij samen met een groot team van professionele wetenschappers en lokale deskundigen. Samen schreven ze een verhaal over een kwetsbaar stuk kustnatuur in een industriële omgeving. Het gebied heeft niet alleen een rijke flora en fauna, maar ook een interessante cultuurhistorie. De resultaten van dit multidisciplinaire onderzoek zijn nu voor iedereen toegankelijk via de website duinenenmensen.nl en het boek ‘Duinen en mensen Voorne’.

Het boek biedt met honderden kaarten en foto’s van vroeger en nu een nieuw verhaal over het duingebied van Voorne, een cultuurlandschap met grote natuurlijke rijkdommen. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de historie, de natuur en beschrijving van een aantal deelgebieden. De presentatie vindt plaats op 8 april, 14.30 uur in Cultureel Centrum De Man in Oostvoorne. Inmiddels is de zaal bijna volgeboekt, alleen degenen die ingetekend hebben voor het boek kunnen zich nog aanmelden per mail info@duinenenmensen.nl. Wel is er vrije inloop en boekverkoop ter plekke vanaf 16.30 uur.

Duinen en mensen Voorne (Rolf Roos & Nico van der Wel (red.), 209 pagina’s) is verkrijgbaar bij http://www.natuurmedia.nl/, bezoekerscentrum Tenellaplas en de boekhandel. Tot 1 juli 34,50 euro, daarna 42,30 euro.