Vrijwilligers kunnen zich aanmelden als fietsmaatje. (Flaire Fotografie)
Vrijwilligers kunnen zich aanmelden als fietsmaatje. (Flaire Fotografie) Foto: Flaire Fotografie

Fietsmaatjes Voorne aan Zee

Algemeen 850 keer gelezen

De stichting Fietsmaatjes Voorne aan Zee heeft ten doel om het voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen of willen fietsen mogelijk te maken om samen met een fietsmaatje op een duofiets te rijden.

Martine van Toledo is de initiatiefnemer van Fietsmaatjes Voorne aan Zee. Ze vertelt: “Toen mijn moeder ging wonen in ‘t Hart in de Leemgaarde kwamen wij een bewoner tegen die meereed op een duofiets. Zijn gelukkige gezicht trof mij en ik dacht: dat zou ook wat voor mijn moeder zijn. Helaas is mijn moeder kort na de verhuizing overleden en heeft ze nooit met de fiets mee kunnen gaan. Na een periode van verdriet, besloot ik dat ik iets zou willen doen met het beeld van die duofiets van destijds.” Martine kwam in contact met Fietsmaatjes Nederland en dit heeft er toe geleid dat eind 2022 Fietsmaatjes Voorne aan Zee is opgericht. Op dit moment heeft de stichting de beschikking over twee duofietsen. “Eén ervan kan al worden betaald en één hebben wij in bruikleen van Profile van Oudenaarden uit Brielle. Hiervoor zoeken we nog sponsors.”

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden als fietsmaatje. Mensen die graag willen fietsen, maar voor wie dat niet meer zelfstandig mogelijk is, kunnen zich aanmelden als gast.  Er wordt een kleine bijdrage van 3 euro per rit gevraagd, dit bedrag wordt gebruikt voor het noodzakelijke onderhoud aan de fietsen. Zowel vrijwilligers als gasten kunnen zich aanmelden via www.fietsmaatjesvoorneaanzee.nl Bent of kent u iemand die graag fietst maar daar hulp bij nodig heeft, schroom niet om contact op te nemen. Er gaat letterlijk een wereld voor u open. Lekker in de frisse buitenlucht en genieten van de prachtige natuur? Of juist een dorpentocht en een bezoekje brengen aan één van de vele lokale restaurantjes in onze mooie gemeente Voorne aan Zee voor een lekker bakje koffie of thee?

Appeltaarters
Wielervereniging ‘De Appeltaarters’ bestaat uit fietsers die het leuk vinden hun hobby te delen met anderen en met elkaar te genieten van een rondje fietsen. Het sociale aspect is een belangrijk item binnen de club. Penningmeester Theo Herkenraad: “Wij zitten niet alleen op de fiets of mountainbike met elkaar, we steunen elkaar ook in moeilijke situaties. We zijn al meer dan 25 jaar een hechte club en als er iets te vieren is doen we dat in Appeltaartstijl: na het fietsen ledigen we dan een fles Apfelkorn met elkaar.” Bij De Appeltaarters is men zich er van bewust dat het niet voor iedereen mogelijk is om zomaar op de fiets te stappen. “Als je altijd graag hebt gefietst, kan het een groot gemis zijn als dat niet meer zelfstandig lukt. Daarom vinden wij het initiatief van Fietsmaatjes Voorne aan Zee zo geweldig. Je kunt je daar namelijk aanmelden als gast bij Fietsmaatjes en zij zoeken een vrijwilliger, zodat je op een elektrische duofiets kunt blijven genieten. Daarom hebben wij namens Wielervereniging De Appeltaarters een donatie van 1.500 euro gedaan aan Fietsmaatjes Voorne aan Zee.”

Kijk 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie