De wethouders deelden gebak uit.
De wethouders deelden gebak uit. Foto: Gaëlle de Palm/Gemeente Nissewaard

“Samen eten” viert haar eerste jubileum

Algemeen 597 keer gelezen

Hekelingen - Carin de Zwart en Joke Schipper startten in maart 2018 met “Samen eten” om de verbinding tussen de ouderen van Hekelingen tot stand te brengen. Ervan uitgaande dat de eerste start een klein gezelschap zou zijn verbaasden de dames zich erover dat er zich 22 ouderen aanmeldden en na enkele maanden waren dit er gemiddeld 40 per maand.

Woensdagavond werd er een klein feestje gevierd in het dorpshuis van Hekelingen, een toost werd uitgebracht met een glas bubbels, de wethouders Wouter Struijk en Jeroen Postma verrasten het gezelschap met gebak voor iedereen. Daarnaast werden Carin en Joke door alle ouderen en het vrijwilligers team in het zonnetje gezet met bloemen en cadeaus.

De maaltijd werd verzorgd door Burnice Trinidad, maïssoep- nasi met kip salade (en alles wat daarbij hoort) volgens recept uit Curaçao. Iedereen heeft enorm genoten en men bleef nog lang na babbelen met elkaar in de foyer onder het genot van een drankje.

Het doel om verbinding te maken met elkaar is ruim behaald, hier zijn Carin en Joke heel trots op. Daarnaast benadrukken de dames dat dit alles niet kan zonder hun mooie vrijwilligers team. Carin heeft in januari een donatieactie gestart om geld in te zamelen zodat er iets extra’s gerealiseerd kan worden voor de ouderen tijdens dit jubileum. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd en op 24 mei a.s. is er een boottocht in de Biesbosch onder het genot van een uitgebreide lunch.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws