Afbeelding

Uitslag Provinciale Staten verkiezingen Voorne aan Zee bekend

Algemeen 804 keer gelezen

Bij de Provinciale Statenverkiezing in Voorne aan Zee is BBB de grootste partij met 6248 stemmen. De tweede partij is VVD (5356 stemmen), gevolgd door JA21 (2439 stemmen) en PVV (2437 stemmen). De opkomst in Voorne aan Zee was 52%.

Bij de provinciale statenverkiezingen kiest u de leden van de Provinciale Staten. Zij stellen de hoofdlijnen van het provinciale beleid vast en nemen de belangrijkste beslissingen. Zo beslissen ze mee over bijvoorbeeld de aanleg van woonwijken, bedrijventerreinen, natuurgebieden en doorgaande wegen. Daarnaast controleren de Provinciale Staten of het bestuur van de provincie, de Gedeputeerde Staten, het beleid goed uitvoert en kiezen zij de leden van de Eerste Kamer.

Waterschap Hollandse Delta

De uitslag van de waterschapsverkiezingen volgt zo snel mogelijk.

Bij de waterschapsverkiezingen stemt u voor het algemeen bestuur van waterschap Hollandse Delta. Dit is vergelijkbaar met de gemeenteraad. Het algemeen bestuur bepaalt het beleid van het waterschap en controleert het dagelijks bestuur van het waterschap. De 21 waterschappen in Nederland zorgen ervoor dat wij droge voeten houden. En dat we schoon water hebben. Zij houden zich bezig met onderhoud van dijken en sluizen, zuiveren van het afvalwater, controleren van de kwaliteit van ons zwemwater en natuurbeheer in en om het water.

Openbare zitting centraal stembureau

Op vrijdag 24 maart 2023 om 10.00 uur is er een openbare zitting van het centraal stembureau. Dan maakt het bureau de uitslag bekend van de verkiezing van de leden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. En van de verkiezing van het kiescollege niet-ingezetenen voor de Eerste Kamer.

Vergadering volgen

U kunt deze vergadering bijwonen en online volgen via een livestream(externe link). De vergadering is in het provinciehuis van Zuid-Holland (Zuid-Hollandplein 1).
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws