Afbeelding
Foto: Yvonne de Roode

Nieuwe locatie voor Bibliotheek Zuidland

Algemeen 542 keer gelezen

Zuidland – De bibliotheek in Zuidland is verhuisd. Wethouders Postma en Hamerslag hebben woensdagmiddag de nieuwe locatie in De Loods aan de Beeldsweg 6F in Zuidland feestelijk geopend. Aansluitend was er een feestprogramma; kinderen konden op de foto gaan met Pikachu, er was een springkussen en men kon zich laten schminken.

De oude bibliotheek was eerder gehuisvest in basisschool De Vlasblom aan de Zoetemanring. Aangezien deze locatie uit zijn jasje was gegroeid en de school zelf ook wel wat extra ruimte kon gebruiken, is besloten om te verhuizen naar de nieuwe locatie. Zuidland krijgt er op die manier een mooie nieuwe voorziening bij. 

Directeur Victor Thissen vertelde trots te zijn op zijn nieuwe bibliotheek en noemde deze ‘een mooie plek voor gezelligheid en ontmoeting voor alle inwoners.’ De nieuwe vestiging heeft ruimere openingstijden en er is een collectie aanwezig voor jong en oud. Inwoners kunnen er kranten en tijdschriften lezen en elke woensdagmiddag wordt er voorgelezen. Binnenkort start er een spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). 

Vanaf 17 maart is de bibliotheek in Zuidland iedere maandag, woensdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en elke dinsdag van 18.30 tot 20.30 uur. 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws