Het echtpaar De Ruiter is inmiddels 65 jaar getrouwd.
Het echtpaar De Ruiter is inmiddels 65 jaar getrouwd.

65-jarig jubileum: ‘Wij gaan nooit slapen met ruzie’

Algemeen 858 keer gelezen

Spijkenisse - Echtpaar De Ruiter-Dorsman is 65 jaar getrouwd: het briljanten jubileum. Op 30 januari vierden ze dat ze 65 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. ‘Het is meer geven dan nemen.’

De twee hebben elkaar voor het eerst ontmoet op de basisschool in Heerjansdam, toen zij slechts 6 jaar waren, in een klas met 41 kinderen. De twee zagen elkaar destijds nog niet staan, maar de vonk sloeg over toen zij elkaar 10 jaar later weer tegenkwamen. Op oudjaarsdag, herinnert meneer zich nog precies. Zo’n zeven jaar later werd het echtpaar getrouwd door de toenmalige burgemeester van Heerjansdam, waar zij een fotoboek vol met foto’s mee hebben staan. Het echtpaar heeft het nog vaak over vroeger en hun tijd in Heerjansdam. 

Winkel
Het echtpaar houdt ervan om onder de mensen te zijn, en heeft vroeger dan ook winkelwagens en later een winkel gehad met levensmiddelen. ‘Eerst in Hellevoetsluis, en later in Spijkenisse’, aldus mevrouw. In 1971 kwam het echtpaar namelijk met hun drie dochters naar Spijkenisse. Met de komst van de grote supermarktketens, zijn ze ook gestopt met de winkel. Ze kijken vrolijk terug op die tijd, maar missen het contact met de mensen wel.

Veluwe
Om tegenwoordig nog steeds nieuwe mensen te ontmoeten en onder de mensen te blijven, gaat het echtpaar elke zomer naar een camping met stacaravans op de Veluwe. Hier hebben zij het altijd erg naar hun zin, vertellen beiden. Dit doen zij al meer dan dertig jaar bijna elk jaar, met uitzondering van de coronatijd. Ondanks de heupoperatie van mevrouw binnenkort, hoopt het echtpaar in de zomer weer naar de Veluwe te kunnen gaan. Ook houdt mevrouw ervan om te puzzelen.

Vieren
Vijf jaar geleden vierden meneer en mevrouw het diamanten jubileum met een feestelijke samenkomst in De Boekenberg. Dit jubileum vieren ze iets kleiner, maar net zo feestelijk, met een heerlijk diner bij De Krom. Op zaterdag 4 februari komen hun drie dochters, vier kleinkinderen, één achterkleinkind en andere familieleden en vrienden samen om te proosten en een hapje te eten op het mooie jubileum van het echtpaar. Op 30 januari kwam de burgemeester langs bij het echtpaar thuis om ze persoonlijk te feliciteren.

Geheim
Maar hoe houden ze het al 65 jaar lang met elkaar vol? Het echtpaar begint te lachen. ‘Meer geven dan nemen, wat soms wel moeilijk is hoor. En het is belangrijk om altijd te blijven praten’, vertelt mevrouw. Meneer voegt daar aan toe dat zij vroeger een afspraak met elkaar hebben gemaakt: ‘Wij gaan nooit slapen met ruzie. Je weet namelijk nooit of je de volgende ochtend nog wakker wordt. Wij praten het dus altijd uit voordat we gaan slapen.’ En daarmee zal het echtpaar doorgaan in de toekomst.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws