Afbeelding
Karen van Gilst

Uniek concert RPhO voor Scholen Voorne aan Zee

Algemeen 413 keer gelezen

Brielle - Leerlingen van Bahurim, Helinium, Maerlant College, Yuverta, VSO Maarland en enkele PO scholen bezochten op 26 en 27 januari de uitvoering van een speciaal gecomponeerd muziekstuk in de Doelen te Rotterdam, uitgevoerd door het Rotterdam Philharmonisch Orkest en Y.M.P.

In 2022 vierde Brielle 450 jaar vrijheid en in 2023 zoeken ze samen de verbinding in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Vanuit de waarden vrijheid en verbondenheid organiseerde Kunst & Cultuur Brielle dit kunstproject voor de VO scholen op Voorne in samenwerking met het Rotterdam Philharmonisch Orkest, het IFFR, Y.M.P en Digital Playground.

Met de woorden ‘vrij en verbonden’ daagden het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het International Film Festival Rotterdam de leerlingen uit om voor zichzelf, en met elkaar, antwoord te geven op de vraag wat vrijheid voor hen betekent.

Componist David Dramm, spoken word artiest Y.M.P en filmanimator Kris Kobes zijn de makers van deze voorstelling. Zij maakten hun verhaal vanuit dit universele thema in muziek, beeld en taal en werden daarbij geïnspireerd door creaties van de leerlingen. In het najaar van 2022 hebben de leerlingen op school workshops spoken word en animatie gevolgd en hebben daarbij prachtige werken gemaakt die uitbeelden of vertellen wat hun idee van vrijheid is. Gedeeltes van hun werk zijn gebruikt in de uiteindelijke compositie. Hiermee werden zij medemakers van deze multidisciplinaire voorstelling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws