De drie genomineerden, met rechts winnares Natasja Bodde.
De drie genomineerden, met rechts winnares Natasja Bodde. Foto: Foto-OK.nl

Nissewaard heeft een nieuwe stadsdichter

Algemeen 1.017 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag was het zover: stadsdichter Patrick van der Biezen nam afscheid als stadsdichter en maakte plaats voor de nieuwe stadsdichter. Drie Nissewaarders streden vandaag in de Boekenberg voor de titel met zelfgeschreven gedichten, van wie er maar één kon winnen.

Er was zowel een publieksprijs als de titel van stadsdichter van Nissewaard 2023-2024 te winnen. Wethouder Postma gaf elke kandidaat zijn complimenten voordat hij het publiek vertelde wie zich het komende jaar stadsdichter van Nissewaard mag noemen. Beide prijzen vielen op de 25-jarige Natasja Bodde, die enthousiast het podium betrad. Patrick gaf in plaats van het stokje, de pen door aan Natasja, die dit gereedschap het komende jaar hard nodig zal hebben. ‘Ik ben enorm blij. Ik heb zin om het komende jaar veel te gaan schrijven, nieuwe mensen te leren kennen en op plekken te komen waar ik mijn gedichten kan voordragen’, vertelde Natasja aan deze krant. 

Publieksstem
De strijd om de titel ging tussen de drie Nissewaarders Will, Leendert en Natasja, die alledrie een gedicht moesten voorbereiden waarin tien bepaalde woorden waren verwerkt. Dit gedicht lazen zij voor aan een vol terras in De Boekenberg, die vervolgens een publieksstem mocht uitbrengen met behulp van gekleurde kaartjes. Vervolgens was het de taak aan de vijfkoppige jury met onder andere wethouder Jeroen Postma en directeur van de Boekenberg Victor Thissen om te besluiten wie de titel van Van der Biezen over mag nemen.

Afscheid
Voordat de nieuwe stadsdichter werd benoemd, kreeg de voormalige stadsdichter een waardig afscheid. Wethouder Postma reikte Van der Biezen zijn eigen dichtbundel genaamd ‘Biezen of delen’ uit met een terugblik op zijn tijd als stadsdichter. Ten slotte las Van der Biezen het toepasselijke gedicht ‘Afscheid’ voor en kwam er een einde aan zijn tijd als stadsdichter. Hij bedankte een aantal mensen en sloot zijn tijd op het podium af met de quote: ‘Het was echt lachen.’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie