Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Wijkcentrum Groenewoud nu officieel leerbedrijf

Algemeen 376 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag doopten wethouders Jeroen Postma en Wouter Struijk Wijkcentrum Groenenwoud in het MFC-gebouw De Sleutel in Spijkenisse om tot officieel leerbedrijf. Sinds december vorig jaar is dit wijkcentrum een erkend leerbedrijf. 

Vandaag mochten de beide wethouders dit bezegelen door middel van het plakken van een erkend leerbedrijf keurmerksticker aan de deur bij het MFC (Multicultureel Centrum). Deze wijkgroep organiseert onder andere activiteiten voor ouderen. Zo bieden ze twee keer per week dagactiviteiten. Deze activiteiten beslaan een heel dagdeel en zijn inclusief lunch of maaltijd. Met een lidmaatschap van vijf euro per maand, kunnen mensen deelnemen aan deze dagactiviteiten, die overigens toegankelijk zijn voor iedereen afkomstig uit elke wijk van Spijkenisse. Dankzij de samenwerking die is aangegaan met partners in de omgeving, is het mogelijk om dergelijke activiteiten op deze wijze aan te kunnen bieden. 

De leerlingen van de Zadkine opleiding ‘helpende zorg en welzijn’ hebben, dankzij het predicaat leerbedrijf dat dit wijkcentrum heeft verkregen, aan deze locatie een goede stageplek. Het wijkcentrum is daardoor tevens een stagebedrijf waar deze studenten voor hun stages terechtkunnen. Twee stagiaires per keer kunnen er hun werkervaring op doen. 

Wilt u meer weten over de activiteiten van dit wijkcentrum? Kijk dan op www.wijkgroepgroenewoud.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws