Afbeelding
Privéfoto

Finalist Miss Teen of Zuid-Holland 2023

Algemeen 1.741 keer gelezen

Spijkenisse - Delana Dielemans (17) uit Spijkenisse heeft altijd al een passie gehad voor fashion en beauty. Dit jaar besloot zij mee te doen aan de Miss Teen of Zuid-Holland 2023 verkiezing, waar zij inmiddels al een finaleplek heeft behaald. 

‘Het is belangrijk om vertrouwen in jezelf te hebben als je meedoet aan zo’n verkiezing’, vertelt Delana. Deze verkiezing is de eerste waar Delana aan meedoet en als het aan haar ligt zeker niet de laatste. ‘Het gaat heel erg om het innerlijk, ook al denken mensen dat het enkel om het uiterlijk gaat.’ Op 12 maart vindt de finale plaats, die bestaat uit verschillende rondes: een voorstelronde, een bikinironde en een hashtag-ronde. Bij de laatste ronde moeten de finalisten hun mening geven over een bepaalde hashtag. ‘Ik heb er nu al zin in’, vertelt de beauty.

Doneren
Elke zondag vinden er bijeenkomsten plaats, zoals diverse trainingen. Het is dus meer dan enkel de verkiezing. Ondanks dat ze haar omgeving eerst niet vertelde over haar deelname, zijn de reacties nu ze de finale heeft gehaald erg positief. Voor de verkiezing moet ze zich inzetten voor de Linda Foundation. Dit doet zij door het verkopen van enkele items van de kleding webshop die zij samen met haar moeder heeft. Het geld doneert zij aan de foundation. Op deze manier draagt zij een steentje bij aan het bestrijden van armoede: ‘Ik vind het heel belangrijk dat dit gedaan wordt.’

Om te winnen heeft Delana wel stemmen nodig, stemmen kan door te sms’en naar 3010: Poll Zuidholland Delana (de kosten hiervoor bedragen €1,10).