Afbeelding

Gastcolleges op scholen over waterstoftechniek en de e-robottiller

Algemeen 672 keer gelezen

De eilanden Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne-Putten werken samen in de Zuid-Hollandse Delta. Bedrijven uit deze regio kunnen financiële ondersteuning bij hen aanvragen (Regio Deal) zodat zij lokaal kennis kunnen delen en innovaties kunnen promoten. Doel van deze samenwerkingen is het delen van kennis op het gebied van duurzaamheid, agrifood, landschap & toerisme, onderwijs en de arbeidsmarkt.

Initiatiefnemer voor de gastcolleges over waterstoftechniek en de e-robotiller is de vooruitstrevende machinebouwer Reedyk uit de Hoeksche Waard. Zij hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de waterstofexpert op het gebied van landbouwinnovatie in de regio. Eigenaar Dirk Reedijk wil naast het delen van zijn kennis ook studenten enthousiast maken voor een opleiding en een carrière in de techniek. Door de grote vraag, mede door de energietransitie, hebben goed opgeleide technici de komende jaren de goedbetaalde banen voor het uitkiezen. Door goede scholing, uitdagende stages en werkgelegenheid aan te bieden in de eigen regio blijven mensen op de eilanden wonen, werken, studeren en recreëren.

Yuverta Brielle is de eerste school waar Reedyk meer dan welkom is voor een gastcollege. De docent Techniek, Hans de Romph, was direct enthousiast over het idee van de gastlessen. Het is niet de eerste keer dat Hans het bedrijfsleven de kans geeft om voor de klas te staan. Hij is altijd op zoek naar manieren om zijn leerlingen op een leuke en afwisselende manier kennis bij te brengen en in contact te brengen met de werkgevers van de toekomst. In december staan nog gastcolleges bij Yuverta Klaaswaal en Lentiz Middelharnis op de planning.

De firma Reedyk is niet onbekend in de regio omdat zij afgelopen zomer al diverse demonstratiedagen organiseerden rondom de e-robotiller en waterstoftechniek. Deze informatieve en gezellige bijeenkomsten waren vooral gericht op zelfstandige ondernemers van de Zuid-Hollandse eilanden.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws