Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Orange the World in Nissewaard

Algemeen 340 keer gelezen

Spijkenisse – Vanochtend om 8.30 uur heeft wethouder Jeroen Postma de Orange the World vlag gehesen voor het stadhuis in Spijkenisse. 

Het hijsen van de vlag is de aftrap van de internationale campagne Orange the World. De oranje vlag staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld. 

Internationale campagne Orange the World

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne start ieder jaar op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en eindigt op 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de dagen van actie; in meer dan 100 landen worden in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht en andere activiteiten georganiseerd.

Nissewaard kleurt Oranje

Zo zijn er ook in Nissewaard een aantal objecten oranje gekleurd. Theater de Stoep is oranje verlicht, evenals de grote sequoiaboom op het Baljuwplein. Op het Theaterplein 1 bij Theater De Stoep is een buitententoonstelling te zien vanaf 29 november tot en met 27 december 2022. De tentoonstelling toont 29 krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld waarin zegevangen zaten te doorbreken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws