Afbeelding
Foto: pixabay.com
ingezonden mededeling

Inspiratie: welke tuinset past bij jouw tuin?

Algemeen 448 keer gelezen

Shoppen voor een nieuwe tuinset? Dan heb je ontzettend veel keuze. Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Geen paniek. Dit artikel helpt je op weg naar jouw ideale tuinset.

Snelle tip: eet je graag buiten en wil je ook lekker ontspannen achterover kunnen zitten? Ga voor een verstelbare tuinset van Hartman.

Loungeset of dining set?
Een van de grootste keuzes die je maakt bij het kiezen van je tuinset is:

Ga je voor een loungeset of een tuinset met eettafel en gewone stoelen? Of een set die daar net tussenin zit?

Lounge tuinset
Wil je vooral lekker relaxen in je tuin? Dan is een lounge tuinset een aanrader. Deze set heeft lagere zitmeubels en meestal ook een lage tafel.

Veel loungesets bevatten een bank of hoekbank. Maar er zijn ook allerlei loungefauteuils te krijgen. Wat voor meubels je ook kiest: comfort en ontspanning staan voorop. 

Dining tuinset
Houd je van buiten eten? Gezellig barbecueën of je dag starten met een ontbijt in de buitenlucht? Ga dan voor een dining tuinset. Oftewel een tuinset met een eettafel en normale stoelen. Hierop zit je het fijnst bij het eten. Bovendien hebben deze sets lekker grote tafels, waar je al je hapjes en drankjes op kwijt kan.

Tuinset tussenin
Moeilijke keuze tussen loungen of dineren? Kies dan voor een tuinset die ertussen in zit. Deze set is hoger dan een standaard loungeset, maar heeft wel erg comfortabele zitmeubels. Zo’n set wordt een lounge dining set genoemd. Het beste van beide!

Welke stijl?
Tuinsets zijn in allerlei stijlen te krijgen. Van robuust tot verfijnd en van klassiek tot modern.

Welke stijl je kiest, ligt er maar net aan wat jij mooi vindt. Je kan ook kijken naar welke stijl je interieur heeft. Het is mooi om dit door te trekken naar het terras. Zo voelt je terras meer als een onderdeel van je woning.

Populaire stijlen op dit moment zijn bijvoorbeeld:

  • Natuurlijk met veel bamboe, rotan en hout
  • Modern met strakke lijnen en lichte kleuren
  • Industrieel met metaal, zwart en donkergroen
  • Scandinavisch met licht hout en lichte kleuren

Welke zitmeubelen?
Als je voor een dining set kiest is het simpel. Daar zitten meestal gewoon stoelen bij. Al zijn er ook sets met een eetbank.

Kies je een loungeset of lounge dining set? Dan heb je de keuze uit:

  • Stoelen / fauteuils
  • Verstelbare stoelen
  • Rechte bank(en)
  • Een hoekbank
  • Een combi van een bank en losse fauteuils

Alles heeft zijn eigen voordelen. Een bank is extra comfortabel en geeft je terras een luxe en relaxte uitstraling. Stoelen zijn een stuk makkelijker te verplaatsen. Ook kan je met stoelen de indeling van je terras makkelijker afwisselen. En heb je binnen een extra stoel nodig? Dan kan je er gewoon een uit de tuin pakken.

Welk formaat?
Voor je een keuze maakt, is het ook belangrijk om even te meten. Tenzij je een lekker groot terras hebt waar je zeker weten genoeg ruimte hebt.

Welk formaat tuinset past mooi? Houdt hierbij ook rekening met voldoende loopruimte om de tuinset heen. Ook moet er ruimte zijn om de stoelen goed naar achteren te kunnen schuiven.