Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Mishandeling, intimidatie en overlast in De Kopspijker

Algemeen 582 keer gelezen

Spijkenisse- Winkeliers in De Kopspijker ervaren al geruime tijd overlast van een groep jongeren.  Anita Verweij (Lijst Verweij) heeft deze klachten al eerder onder de aandacht van de burgemeester gebracht. Ze waren hem niet bekend en hij zou navraag doen bij de politie.

Kort geleden liep de situatie echter flink uit de hand. Een groep jongeren gebruikte de opgang bij de Action, die bestemd is voor scootmobielen, rollators en kinderwagens, als heuveltje om met hun skateboards op te rijden. Een van de winkeliers vroeg de jongeren om wat rustiger te zijn, waarna zij hem volgden naar zijn restaurant en hem daar met skateboards te lijf gingen. Hij wist erger te voorkomen, maar raakte wel gewond aan zijn arm. Ook komt het regelmatig voor dat een groep tegen sluitingstijd een winkel binnengaat. Als de winkelier de jongeren dan eindelijk buiten heeft gekregen en zijn zaak afsluit, wordt hij gevolgd tot zijn auto.

Tijdens de commissie bestuur heeft Anita Verweij de burgemeester opnieuw gevraagd om deze kwestie met de politie op te nemen en te zorgen dat ook de winkeliers en de bezoekers in dit winkelcentrum veilig zijn. Bij het incident met de skateboardende jongeren, raakte ook een bezoeker gewond. Zij kreeg bijval van Tom den Daas (Nissewaard Lokaal) die aangaf dat een aantal jongeren zich zeer intimiderend gedraagt.

De genoemde situatie is de burgemeester onbekend, wel geeft hij aan dat hij weet dat er een groep jongeren hardnekkig rondhangt in het winkelcentrum. Boa’s nemen er geregeld een kijkje en ook de politie neemt het winkelcentrum mee in de surveillance. Winkeliers maar ook bezoekers die zich onveilig voelen, moeten in ieder geval 112 bellen, zo geeft de burgemeester aan.