Anneke Witte Vrij Voorne en Rien Kap IBV
Anneke Witte Vrij Voorne en Rien Kap IBV Foto: Wil van Balen

‘Als je niet gaat stemmen, mag je ook niet klagen’

Algemeen 673 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op winkelcentrum de Struytse Hoeck vond afgelopen zaterdag de verkiezingsmarkt plaats in het kader van de verkiezingen van 23 november. Er kan dan gestemd worden voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. De meeste politieke partijen waren aanwezig om zich aan de inwoners voor te stellen.

Het was zaterdagochtend koud en guur weer. Dat weerhield de vele vrijwilligers van verschillende politieke partijen er niet van om veel flyers uit te delen. Onze verslaggever heeft een rondje langs de kraampjes gedaan.  GroenLinks/PVDA had zelfs een kopstuk uit Den Haag uitgenodigd, namelijk de landelijke fractievoorzitter van de PVDA, Attje Kuiken. “Den Haag lijkt wel ver, maar als je denkt aan goede zorg, voorzieningen en betaalbaar wonen bijvoorbeeld zijn dat zaken die hier net zo belangrijk zijn als in Den haag. Met mijn komst wil ik ook alle vrijwilligers laten weten dat wij naast en achter ze staan. Daarom ben ik hier.”

IBV Peter Schop, huidig wethouder Hellevoetsluis. “Wij hebben een grote groep enthousiaste mensen, die echt met hun voeten in de klei staan. Inwoners uit alle kernen, oud wethouders, kandidaat wethouders, ondernemers en mensen uit het verenigingsleven. IBV is geworteld tot in de haarvaten van Voorne aan Zee.” Marco Mentink van de VVD stond ook pal voor zijn partij. ”De VVD heeft in alle huidige gemeenten in de coalitie gezeten. We hebben heel veel goede dingen kunnen doen voor de huidige gemeenten en we willen dat graag voortzetten in de nieuwe gemeente. We willen dat Voorne aan Zee een goede start krijgt en dat er aandacht is voor alle individuele steden en dorpen.”

Het CDA werd vertegenwoordigd door Wilbert Borgonjen huidig wethouder Westvoorne. “We willen graag sterke dorpen en kernen hebben, die hun geluid goed kunnen laten horen in de nieuwe gemeente. Het CDA staat ook als altijd voor goede zorg voor elkaar, gezond bewegen en bezig zijn.” Daan Dankert ‘oude rot in het vak’  was een van de aanwezigen voor GroenLinks/PVDA. “De fusie tussen onze gemeenten was hard nodig. De kleinere gemeenten, Brielle en zelfs Hellevoetsluis kunnen het niet meer alleen bekokstoven om alles te kunnen bereiken. We werkten altijd al goed samen. De cultuurverschillen tussen Brielle, Westvoorne en Hellevoetsluis zijn niet zo groot.”

Richard de Zoet van D66 was er ook. “Wij staan natuurlijk vooral voor het onderwijs en het sociaal domein. Dit is de laatste kans voor geïnteresseerden om hier langs te lopen en even te kijken. De komende verkiezingen zijn echt wel anders. Je praat over één grote gemeente. Raden die in elkaar over zullen gaan. De kiezer realiseert zich niet dat het straks niet meer om wij en zij gaat. Het is nu belangrijker dan ooit om de verkiezingsprogramma’s eens goed naast elkaar te leggen.”

Anneke Witte Vrij Voorne. “Wij zijn nummer 10 op de lijst. Onze partij is verbonden met de Boerenburger beweging. Wij zetten ons in voor verregaande samenwerking met de agrarische sector. Ik kom nu vanuit Brielle naar Hellevoetsluis, maar straks zijn we allemaal één gemeente.”

Van links tot rechts was iedereen het van harte over één zaak eens : ga vooral stemmen, want als je niet gaat stemmen mag je de komende vier jaar ook nergens over klagen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws