De mobiele unit zal voorlopig niet in Spijkenisse te zien zijn.
De mobiele unit zal voorlopig niet in Spijkenisse te zien zijn. PR

Geen bevolkingsonderzoek borstkanker in Nissewaard

Algemeen 1.699 keer gelezen

Spijkenisse - Voor de uitbraak van corona werden vrouwen tussen de 49 en 76 iedere twee jaar uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. 

Het is voorlopig niet mogelijk om vrouwen elke twee jaar uit te nodigen voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dit komt door een tekort aan personeel. Door het coronavirus is de vertraging in het uitnodigen nog groter geworden. Er is is besloten de periode tussen twee uitnodigingen tijdelijk te verlengen naar maximaal drie jaar. De verwachting is dat deze langere interval tot ca. 2028 zal duren.

In het verleden stond er voor het bevolkingsonderzoek altijd een mobiele unit bij het SMC. Dat is nu niet het geval. Vrouwen uit Nissewaard moeten nu verder reizen voor het onderzoek. De dichtsbijzijnde mogelijkheid is Rotterdam. Anita Verweij (Lijst Verweij) heeft wethouder Struijk verzocht te zorgen dat Bevolkingsonderzoek Nederland alle medewerking krijgt om weer een unit in Nissewaard te plaatsen, zodat meer vrouwen de mogelijkheid krijgen zich preventief te laten onderzoeken. Ze heeft van Bevolkingsonderzoek Nederland te horen gekregen dat als het mogelijk is, er ergens laat in 2023 een unit in Spijkenisse geplaatst kan worden, maar tot die tijd moeten vrouwen verder reizen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws