Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Woningbouw vrachtwagenparkeerterrein Brielsestraatweg

Algemeen 1.708 keer gelezen

Hellevoetsluis - Woningcorporatie Maasdelta Groep wil langs de Brielsestraatweg een woningbouwplan gaan ontwikkelen. De vrachtwagens die gebruik maken van het huidige vrachtwagenparkeerterrein  zullen in toekomst mogelijk een plek kunnen krijgen op Kickersbloem3. 

De gemeente staat positief tegenover het initiatief van Maasdelta om op deze plek woningen te bouwen. De gemeente heeft al langer de wens om het vrachtwagenparkeren buiten de woonwijken van Hellevoetsluis te plaatsen. Dat betekent dat deze locatie een andere bestemming kan krijgen.

Onderzoek naar haalbaarheid
Maasdelta is eigenaar van een deel van de grond, een ander deel is van de gemeente Hellevoetsluis. Gemeente en Maasdelta hebben een intentieovereenkomst gesloten. Dat houdt in dat Maasdelta de haalbaarheid van een woningbouwplan aan de Brielsestraatweg gaat onderzoeken en uitwerken. Daarbij wordt rekening gehouden met tussen de 60 en 80 woningen. Komende periode bekijken Maasdelta en de gemeente wat er mogelijk is. De afspraak is dat minimaal 30% daarvan sociale huurwoningen worden, en ongeveer 35% middeldure woningen. Het streven is om voor het einde van dit jaar duidelijkheid te krijgen over de haalbaarheid van het woningbouwplan.

Het bouwen van woningen aan de Brielsestraatweg betekent dat de vrachtwagens die daar nu parkeren, een andere plek moeten krijgen. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om het vrachtwagenparkeren te verplaatsen naar bedrijventerrein Kickersbloem 3. Verder wordt bij het uitwerken van plannen rekening gehouden met het realiseren van voldoende parkeerplaatsen voor voetbalvereniging Hellevoetsluis en met parkeren voor bezoekers van de Vesting.

Wethouder Peter Schop: “Dit is een plek waar we al langere tijd iets anders mee willen. We willen het vrachtwagenparkeren namelijk graag zoveel mogelijk uit de woonwijken weghalen. Dat maakt dat er op deze plek ruimte kan komen voor woningbouw.” “Er is een schreeuwend tekort aan woningen, zeker ook aan goedkope huurwoningen”, vult wethouder Aart Jan Spoon aan. “Daarom zijn we blij dat Maasdelta een plan wil uitwerken waarin een behoorlijk percentage betaalbare woningen komt, op deze mooie plek net buiten de Vesting.”

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws