Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

NK tegelwippen in Nissewaard

Algemeen 318 keer gelezen

Spijkenisse - Het NK tegelwippen klinkt als een lollige activiteit en dat is het ook maar het heeft zeker een serieuze achtergrond.

Een vrolijk gezelschap waaronder wethouder Chris Hottentot verzamelde zich vanmorgen aan de Ploegvoorde in Spijkenisse.

Met het tegelwippen worden tegels uit de tuinen verwijderd en vervangen door aarde en planten. 

Woninghuurders kunnen zich hiervoor aanmelden bij hun woningcoöperatie en eigenaren van woningen bij de gemeente. Het samenwerkingsverband met de gemeente Nissewaard en, in dit geval, de Leeuw van Putten faciliteren de activiteit. Planten, aarde en arbeidskracht worden kosteloos beschikbaar gesteld om de metamorfose te realiseren.

Bij een kampioenschap hoort een competitie en daarbij ook een stand. Welke gemeente verruilt de meeste tuintegels door groen? In totaal 135 gemeenten hebben zich aangemeld en zijn onderverdeeld in grote, middel en kleine gemeenten. Nissewaard, als deelnemer van 34 middelgemeenten, bevindt zich momenteel op de 12e positie. De competitie duurt tot en met 31 oktober.

Het draait natuurlijk niet om alleen rivaliteit maar om een hoger, maatschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en planten wordt Nederland groener, meer klimaatbestendig en behaaglijker voor mens en dier. 

Afbeelding
Afbeelding