Wethouder van Ravenhorst nam de opening voor zijn rekening
Wethouder van Ravenhorst nam de opening voor zijn rekening

Mountainbike pad geopend in Natuurlijkspeeltuin

Algemeen 1.788 keer gelezen

Brielle - In het kader van de vitaliteitsweek op Voorne die deze week plaatsvindt, is het mountainbike pad in de Natuurspeeltuin van Brielle geopend door wethouder van Ravenhorst.

Het bestuur van de natuurspeeltuin heeft in 2021 een verzoek voor subsidiering van een mountainbike pad neergelegd bij het Geuzenakkoord. Dit lokale Sportakkoord heeft als doelstelling dat meer mensen sporten en bewegen met plezier, het geven van een impuls aan het lokale sportbeleid en een duurzame versterking van de sport.

‘Met het nieuwe MTB-pad willen we kinderen stimuleren om meer en vaker te bewegen’, geeft een van de initiatiefnemers aan. ‘Waar eerst de tennisvelden in Brielle waren, kun je nu dus lekker met je mountainbike crossen door de natuur. En als je even wilt uitrusten, kun je gaan spelen tussen de bloemen, in de klimboom of bij de wilgenhut. Of misschien maak je met je ouders een vuur bij de vuurpit en rooster je marshmallows?’

De kinderen die bij de opening aanwezig waren, zijn in ieder geval enthousiast over het MTB-pad en hopen op uitbreiding. 

Tijdens de vitaliteitsweek zijn er diverse activiteiten gepland voor jong en oud. Wilt u meer informatie over deze week of over het Geuzenakkoord, neem dan contact op met Yvonne Snoeij y.snoeij@stichting-push.nl