Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Paella en flamenco bij Feria Española

Algemeen 685 keer gelezen

Spijkenisse - De eerste editie van Feria Española bracht vandaag een stukje Spanje naar het centrum van Spijkenisse. De Spaanse vereniging Spijkenisse organiseerde namelijk een Spaanse markt waar alle Spijkenissers kennis konden maken met de Spaanse taal en cultuur. 

Traditionele Spaanse delicatessen zoals paella, sangria, empanadillas en tortilla’s konden niet ontbreken tijdens de Spaanse markt, waar zowel de Spaanse taal als de cultuur met haar lekkernijen in het zonnetje werd gezet. Spaanse vlaggetjes hingen door heel de Kopspijker, waardoor tientallen mensen nieuwsgierig kwamen kijken naar de opening. Wethouder Hottentot kwam de markt vandaag op zijn Spaans openen, waarna hij iedereen veel plezier wenste. Met flamencodanseressen van de Spaanse vereniging met lange rokken, bloemen in het haar, waaiers en castagnetten werd de middag hierna ingeluid. Livemuziek van onder andere een gitarist en meerdere dj’s volgde.

Stukje Spanje in Spijkenisse
De Spaanse vereniging Spijkenisse, die bestaat uit 104 leden, heeft de markt georganiseerd in samenwerking met de gemeente en winkeliers in Spijkenisse. ‘Op deze manier zetten we een stukje Spanje in Spijkenisse neer en kunnen we zowel de vereniging als Spanje zelf laten zien’, vertelde Aiko Kuipers, penningmeester van de Spaanse vereniging. Zo stond er een kraam met Spaanse drankjes zoals bier en sangria. Buiten werd de Spaanse maaltijd paella gekookt in grote pannen. De geur van dit traditionele Spaanse gerecht verspreidde zich over het Kopspijkerplein.

Afbeelding
Afbeelding