Wouter stralend in het midden tijdens een optreden
Wouter stralend in het midden tijdens een optreden Foto: Josh Clements
Video

Hellevoeter schittert in Amerika met de Bluecoats

Algemeen 813 keer gelezen

Hellevoetsluis - De 22 jarige Wouter van der Es bereikte met de Bluecoats de tweede plaats op het Drum Corps International met 40 deelnemende clubs in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis, Amerika.

Wouter is al sinds zijn 4e levensjaar lid van Sempre Crescendo en heeft zich in de loop der jaren weten te ontwikkelen tot 1e trompettist binnen de vereniging. Gefascineerd door de optredens van de Bluecoats, een Amerikaans ‘Drum & Bugle Corps’, bestaande uit 164 leden, werd het Wouter zijn grote droom om hieraan deel te mogen nemen. Voor deze zomer besloot hij auditie te doen en is hij aangenomen.

Maar daarmee was hij er nog niet, de training in Amerika duurde een maand, gevolgd door een tour van 2 maanden. Niet alleen muzikaal een opgave maar ook fysiek zeer zwaar omdat de trainingen 12 uur per dag waren.

Tijdens de tour waren er 24 optredens door 17 staten van Amerika in stadions met meer dan 20.000 toeschouwers. “Deze tak van sport leeft enorm in Amerika en is erg gaaf” volgens Wouter.

Uiteindelijk was in augustus de grote finale in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis waarbij de Bluecoats een gedeelde tweede plaatst wisten te bemachtigen. Het was een intensieve tijd, die daarnaast ook een hoop geld kostte. Echter was het voor Wouter een ervaring om nooit te vergeten.

Alle leden van Sempre Crescendo zijn enorm trots op hem en volgden hem al die tijd via sociaal media. Eenmaal terug in Hellevoetsluis waren de verhalen en ervaringen niet van de lucht. Op de vraag hoe hij er op terug kijkt antwoord hij “trots”. 

Het gehele optreden is hier te zien. 


Het laatste nieuws