Wethouder Hamerslag en Karin Boeser van Fitnisse onthullen het startbord bij de forellenvijver.
Wethouder Hamerslag en Karin Boeser van Fitnisse onthullen het startbord bij de forellenvijver. Foto: Foto-OK.nl

Beweegroutes in Bernissegebied onthuld

Algemeen 1.452 keer gelezen

Geervliet - Gisteren hebben de wethouders Martijn Hamerslag en Jeroen Postma, het eerste officiële bewegwijzeringsbord onthuld van de zogeheten `beweegroutes’ in het Bernisse gebied. 

Dit idee is ontstaan doordat er meer beweegbehoefte bleek in het recreatiegebied Bernisse. Sinds de coronapandemie, werden mensen qua beweging enigszins gedwongen om vaker individueel aan de slag gaan. Nu blijkt, dat de behoefte naar individueel sporten is gebleven en wellicht zelfs is gegroeid. De wens om autonoom aan de slag te kunnen gaan en zelf te kunnen bepalen wanneer gesport kan worden, blijkt groot. Dat kwam uit een enquête van de gemeente Nissewaard naar voren. Door enthousiaste sportievelingen is dit idee opgepakt. Zo ontstond de stichting Fitnisse. In samenwerking met de gemeente Nissewaard, het lokaal sportakkoord, het recreatieschap en Staatsbosbeheer is dit actieve idee ontwikkeld.

Het natuurgebied is van zichzelf prachtig. Het heeft een veelvoud aan wandel- en fietspaden en ruimte voor de vissport en recreatie. Echter dit gebied nodigde nog niet écht uit om naast de paden zoals we die kennen, in een wandel of hardlooprondje een andere beweegactiviteit te doen. Sinds deze week hangen er nu bewegwijzeringsborden met aangegeven laagdrempelige oefeningen, die voor iedereen beschikbaar zijn en eenvoudig zijn uit te voeren. Op het startbord kan men de gradatie van de oefeningen terugvinden, evenals de verschillende routes die allemaal een andere afstand kennen.  De oefeningen zijn dusdanig samengesteld dat gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke elementen vanuit de omgeving. Zoals bijvoorbeeld bruggetjes, hekjes, heuveltjes en steigers. Op deze wijze kan men meer uit een rondje Bernisse halen. Stichting Fitnisse staat reeds in de startblokken voor de beweegroutes 2.0, het vervolg op deze routes. Daarover horen we in de nabije toekomst vast meer.

Nieuwsgierig geworden? Ga dan eens deelnemen aan een beweegroute aldaar. Het startbord vindt men nabij de forellenvijver. Voor meer info www.nissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws