Afbeelding
Bas Kaligis / www.racexpress.nl

Senna van Soelen pakt in Assen podium voor het oog van 75 duizend toeschouwers

Algemeen 814 keer gelezen

Assen/Oostvoorne - Senna van Soelen uit Oostvoorne deed met succes mee aan races tijdens het druk bezochte evenement Jack’s Racing Days, waar onder andere David Coulthard een demonstratie gaf met een Red Bull F1-auto. Voor het oog van 75 duizend bezoekers pakte Van Soelen het podium. In de Ford Fiesta Sprint Cup liet hij met een vierde en derde positie weer zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden.

Al het gehele seizoen strijdt de jonge Nederlander vooraan in het veld, en dat terwijl de jongeling bezig is aan zijn allereerste seizoen in de autosport. Tijdens de vrije trainingen in Assen liet hij al direct zien dat er niet met Van Soelen valt te sollen: “Allebei de trainingen stond ik op P1, en dat terwijl Assen echt niet mijn lievelingsbaan is. De auto lag goed en alles voelde gewoon lekker aan. In de kwalificatie kwam ik terecht op de derde positie, dit was niet helemaal het resultaat wat ik wilde, maar dat is nu eenmaal zo.”

Door de reversed grid moest de coureur van Bas Koeten Racing de eerste race starten vanaf de achtste plaats, hij reed toen vrij gemakkelijk naar de vierde positie op de baan. De Nederlander mocht de tweede wedstrijd aanvangen vanaf de derde positie.

Van Soelen was hard op weg naar een absolute topklassering, maar toen gooide een andere coureur roet in het eten voor de coureur in de Absolute Motors Ford Fiesta: “Ik reed voor hem, maar iemand achter me remde heel erg laat in en nam daarom veel snelheid mee. Hierna zette hij zijn auto echt schuin in die van mij waardoor ik best wat schade opliep. Ik spinde er dus echt bijna van af. Daarna besloot hij om ook nog tegen mijn teamgenootje Sen Roodenburg aan te rijden, die ook flinke schade had. Het leek echt heel veel op een elimineer actie.”

Na een flinke plof en een substantiële schade bij de raceleider Alan Czyz kwam de Safety Car naar buiten om het veld tijdens de laatste drie minuten over het 4,5 kilometer lange circuit heen te loodsen. De race werd niet meer herstart en zo werd de wedstrijd achter de Safety Car geëindigd.

“Het gevoel tijdens de race in de auto was echt verschrikkelijk. Dat kwam door die flinke tik aan de achterkant van mijn auto, dus de achteras stond helemaal krom. Ik had enorm veel last van onderstuur en overstuur. Ondanks dat we de wedstrijd achter de Safety Car afsloten ben ik toch derde geworden en heb ik goede punten gescoord.”

“Ik kijk met een prima gevoel terug op het weekend, omdat we ondanks dat het niet gemakkelijk was toch goede punten hebben gescoord. Bij de Junioren sta ik nu weer eerste, maar algemeen staat Thomas de Backer nog op P1. We hebben nog drie raceweekenden te gaan, dus niets is nog bepaald.”

Van Soelen kijk echt enorm uit naar de races Zandvoort die tijdens het laatste weekend van september plaatsvinden, waar de Ford Fiesta Sprint Cup, de Mazda MX5-Cup, de BMW M2 CS Cup en de Supercar Challengde weer zullen schitteren: “Het is mijn thuisbaan en ik ben er altijd snel. Als de auto goed is staan we er weer!”

Senna van Soelen wordt in de racesport ondersteund door: Lambert en Company BV en Absolute Motors.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws