Afbeelding

Helvoetse Reddingsbrigade neemt nieuwe fatbikes in ontvangst

Algemeen 26 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op zaterdag 6 augustus werden door Peter de Jager van FietsTOTAAL Middelharnis twee gloednieuwe Kona Fatbikes overhandigd aan de vrijwillige Lifeguards van de Helvoetse Reddingsbrigade.

Uit het eerder in opdracht van gemeente Hellevoetsluis opgemaakte NIVZ Strandveiligheidsrapport kwam naar voren dat de reddingsbrigade op diverse locaties langs het Haringvliet preventief toezicht moet kunnen houden. De Helvoetse Reddingsbrigade heeft daarbij gekeken welke mogelijkheid daarbij een goede oplossing is om zich te kunnen verplaatsen.

In het kader van het project “Op weg naar een duurzame toekomst” , geïnitieerd door Nexio Projects en Shell, waarin duurzaam vervoer wordt bevorderd, kon de Helvoetse Reddingsbrigade dankzij een financiële bijdrage twee van deze fietsen aanschaffen.

Met deze fietsen kunnen de vrijwillige leden sneller ter plaatse zijn om eventueel hulp te verlenen. Omdat op diverse ondergronden gereden wordt is gekozen voor het Canadese merk Kona type fatbike die door FietsTOTAAL Middelharnis speciaal op wens samengesteld is, zo is er naast verlichting een drager met tas gemonteerd waarin (eerste) hulpmiddelen opgeborgen kunnen worden.

Het bestuur en leden van de reddingsbrigade zijn zeer blij met deze aanwinst en danken FietsTOTAAL Middelharnis hartelijk voor de geboden service!

Ook lifeguard worden om op zo’n mooie fatbike te rijden? Kijk dan snel op www.reddingsbrigade-hellevoetsluis.nl en meld je aan!

Afbeelding