Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Opening Kinder Vakantie Spelen

Algemeen 548 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag is het eindelijk weer zo ver: de 42ste editie van de Kinder Vakantie Spelen gaat van start. Van 1 tot en met 12 augustus kunnen kinderen zich creatief uitleven en bouwen zij hutten. Wethouder Wouter Struijk kwam de vakantiespelen openen.

Slingers en ballonnen verwelkomden de honderden kinderen uit Nissewaard in Park Vogelenzang. De kinderen, die tussen de 6 en 13 jaar oud zijn, hebben ieder een rugzak bij zich gevuld met een hamer en spijkers voor het huttenbouwen. Voordat de kinderen aan de slag mochten, kwam wethouder Struijk aan het woord. Hij vroeg om een groot applaus voor de vrijwilligers, want dit zijn er maar liefst 80. De vrijwilligers ondersteunen de kinderen in het huttenbouwen en de andere activiteiten, zoals knutselen en theater. Ook wordt er tijdens de vakantiespelen een talentenshow georganiseerd.

Kamplied
Voordat het kamp officieel werd geopend, was het tijd voor het kamplied. Dit kamplied wordt 12 dagen lang elke ochtend en eind van de middag gezongen met alle kinderen. De wethouder knipte kort hierna het lint door en alle kinderen renden enthousiast het terrein op. Ze kozen in groepjes pallets uit voor hun hutten en pakten hun hamers erbij. Ze waren er helemaal klaar voor om te beginnen met het huttenbouwen. Als het mooi weer blijft, kunnen zij over 10 dagen overnachten in hun zelfgemaakte hut om de vakantiespelen af te sluiten.