Deelnemers Politie Maleisië (foto: Jan Willem van den Berg)
Deelnemers Politie Maleisië (foto: Jan Willem van den Berg) Jan Willem van den Berg

Golfclub Kleiburg gastheer voor WPFG 2022

Algemeen 234 keer gelezen

Brielle - Bijna 6.000 hulpverleners die werken bij onder andere politie, brandweer, dienst justitiële inrichtingen douane van over de hele wereld waren afgelopen week te gast in Rotterdam voor de World Police and Fire games. 

Dit tweejaarlijkse evenement werd voor de eerste keer in Nederland georganiseerd en de hulpverleners konden onderling hun krachten meten in meer dan 60 sporten.

De officiële opening vond plaats op vrijdag 22 juli in het Feyenoord stadion. Na de parade van alle deelnemers en een aantal toespraken werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor alle hulpverleners die tijdens de uitoefening van hun dienst zijn omgekomen.

Op 25, 26 en 27 juli werd er op Golfbaan Kleiburg in Brielle gestreden door 300 nationale en internationale hulpverleners wie zich de beste golfer mocht noemen. De deelnemers waren zeer onder de indruk van de golfbaan die ligt tussen de Brielse Maas en het Botlek gebied. Ondanks het voor Nederlandse begrippen mooie zomerweer, kwamen de truien uit de tassen van de deelnemers uit onder andere Azië. Op de eerste dag werd er door een deelnemer uit Maleisië een ‘hole in one’ geslagen op hole 6.  De slogan van de WPFG 2022 ‘In Sport We Unite’ was zeer zichtbaar bij de start van vele flights waar foto’s werden gemaakt met collega’s uit andere landen en voor en na de wedstrijd op het terras.

Met 1.100 leden is Golfclub Kleiburg de grootste vereniging van Brielle en Voorne Putten. Golfclub Kleiburg staat in de top 50 van de 275 golfbanen die Nederland rijk is en timmert de laatste jaren hard aan de weg om spraakmakende toernooien naar Brielle te halen. Door de grote belangstelling in de golfsport en de beperkte capaciteit van de huidige 18 holes baan, wil Golfclub Kleiburg een tweetal holes aanleggen direct langs de Brielse Maas en in het vrijkomende gedeelte een 9 holes par 3 aanleggen. Hierover is de vereniging al geruime tijd in gesprek met onder andere het Recreatieschap en verwacht na de zomer te kunnen aanvangen met de uitbreiding.