Volop activiteiten op Kickersbloem 3 (Foto: Wil van Balen)
Volop activiteiten op Kickersbloem 3 (Foto: Wil van Balen) Wil van Balen

Werk aan Kickersbloem 3

Algemeen 397 keer gelezen

Hellevoetsluis - Als je met de auto van Oudenhoorn naar Hellevoetsluis rijdt, zie je aan je rechterhand dat er veel bouwwerkzaamheden plaatsvinden op Kickersbloem 3.

Er staan kranen, er wordt geheid, en langs de Lamarrweg rijden graafmachines en vrachtwagens af en aan. Na een periode van relatieve rust, onder sommigen zelfs onrust vanwege een mogelijk financieel debacle, is er nu volop activiteit.

Rotterdam Logistics Park gaat in totaal zo’n 100.000 vierkante meter aan bedrijfsruimte omvattten en de eerste bedrijfshal, van 40.000 vierkante meter, moet rond de zomer van 2023 klaar zijn. Bij de bouw maakt Delta Development gebruik van circulaire materialen en er komen zonnepanelen op de daken van de hallen. 

Op https://rotterdamlogisticspark.com/locatie/ is te zien hoe de gebouwen er uit komen te zien. Lange tijd was Bouwcenter Esselink het enige bedrijf op Kickersbloem 3. Alleen de verhuurder van garageboxen vergezelde het bedrijf. Nu komt er schot in de zaak.

Vanaf het kanaal gezien achter Esselink wordt gebouwd aan het nieuwe bedrijfspand van GPW Turbine Support uit Stellendam.
Verderop, in de nabijheid van de Hoppaweg bouwt Volta IX een pand dat geschikt wordt gemaakt voor 17 ondernemers. Tegenover dit moderne pand wordt gewerkt aan de bouw van een bedrijfshal.

Er wordt ook gewerkt aan een groene omgeving. De voorbereidingen voor het verbreden van de groenwal in de nabijheid van de Watermanseweg zijn in volle gang. Hier komt meer ruimte voor bomen en wandelpaden voor werknemers en omwonenden van Kickersbloem3.

Kickersbloem 3
Kickersbloem 3 ligt ten noordoosten van het bestaande bedrijventerrein Kickersbloem 1 en 2, langs de Ravenseweg richting Oudenhoorn.
Het terrein is 93 hectare groot. Daarvan kunnen ze 65,7 hectare uitgeven als bouwgrond.

De gemeente vindt de ontwikkeling van dit bedrijventerrein belangrijk voor de economie in onze gemeente. Het bedrijventerrein trekt nieuwe bedrijven naar Hellevoetsluis en zorgt voor meer werkgelegenheid. 

Interesse?
Bent u geïnteresseerd in een kavel of wilt u meer informatie over het bedrijvenpark, neemt u dan contact op met Arènso Bakker, de projectleider bij de gemeente Hellevoetsluis.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op https://www.kickersbloem3.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding