Afbeelding

Kerk aan de Dorpsstraat in Nieuwenhoorn krijgt culturele functie

Algemeen 2.115 keer gelezen

Nieuwenhoorn - Afgelopen week hebben Karel Schaafsma, namens de Protestantse Gemeente Hellevoetsluis, en Ynke van der Wagt een huurovereenkomst getekend voor een nieuwe start van culturele activiteiten in de Kerk aan de Dorpsstraat.  

Door het beëindigen van de activiteiten in de Kerk aan de Ring viel er een gat in de culturele activiteiten in Hellevoetsluis. Met name de concerten van Hellevoet Klassiek en zo ook de muzikale activiteiten en concerten van Ynke van der Wagt kwamen hiermee in de problemen.  Er is dan ook door partijen  gezocht naar een andere geschikte locatie om hun activiteiten voort te zetten. Zij vinden dit van wezenlijk belang om dit voor Hellevoetsluis te behouden.    

Daarnaast had de kerkgemeenschap, na een proces van jaren, eind vorig jaar besloten om haar zondagse erediensten te beperken tot de Petrakerk en de Kerk in de Vesting. Hierdoor kwam de Kerk aan de Dorpsstraat beschikbaar. Vrij snel nadat bekend was dat de activiteiten in de Kerk aan de Ring zouden stoppen, hebben beide partijen zich gevonden in deze oplossing. Voor de kerkgemeenschap blijft het achter de kerk gelegen gebouw “De Schakel” beschikbaar als  ontmoetingscentrum voor de activiteiten van de gemeente.    

Zowel Ynke van der Wagt als Ubbo Wiersema van de Stichting Concerten Hellevoetsluis  zijn blij met de gevonden oplossing. Hiermee is het gelukt om een belangrijk cultuur ontmoetingscentrum in Hellevoetsluis te behouden. Vanuit de cultuursector is vanuit de kerkelijke gemeenschap sprake van een win/ win situatie. Momenteel wordt er door de vrijwilligers hard gewerkt om het kerkgebouw in te richten zodat Ynke van der Wagt de kerk kan exploiteren voor haar culturele ambities en ook de Stichting Concerten Hellevoetsluis haar populaire concertreeks “Hellevoet Klassiek”  kan behouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie