Impressies van het hotel gezien vanaf de Groene Kruisweg. De kleuren van de gevels en detaillering kunnen nog wijzigen ( Re-Urbanizers)
Impressies van het hotel gezien vanaf de Groene Kruisweg. De kleuren van de gevels en detaillering kunnen nog wijzigen ( Re-Urbanizers)

Grootsteeds hotel bij de entree van Brielle

Algemeen 3.594 keer gelezen

Voorne aan Zee - Een ‘verrijking voor Voorne aan Zee’. Dat vindt het overgrote deel van de Brielse raad van het 130 meter lange en vijf verdiepingen hoge ‘residence’hotel dat gebouwd zal worden tussen de Groene Kruisweg en de Nolle.

De realisatie ervan kwam een stapje dichterbij toen op 22 juni het bestemmingsplan door de Brielse Raad gewijzigd werd vastgesteld. Fractievoorzitter Anneke Witte van partij ‘Vrij Voorne’ zei veel respect te hebben voor de flexibiliteit van degene die bezig is met het ontwikkelen van het project: ‘Dat is een enorm langdurig proces geweest, waarbij het ontwerp steeds weer opnieuw moest worden aangepast’. VVD’er Frans-Joost Heijboer vindt dat Brielle best trots mag zijn op deze ontwikkeling die eindelijk is vlot getrokken en hopelijk nu tot een mooi eind wordt gebracht. Ook IBGB, CDA en PvdA toonden zich enthousiast.

‘Inwoners schrikken zich kapot’
ONS Brielle bleek minder positief. ‘De gemiddelde Briellenaar schrikt zich straks kapot wanneer hij bij binnenkomst van zijn stad deze muur op zich af ziet komen’, zei hun raadslid Ingrid Dudink. ‘Het gebouw is te groot en te lang.  Bij  de openbare fractievergaderingen die wij als ONS regelmatig houden merkten wij dat inwoners dit project over het hoofd hebben gezien en het er niet mee eens zijn.’ Bas van der Linden (CDA) vroeg zich hierop vertwijfeld af wat je als gemeente nog meer kan doen om Briellenaren van nieuwe projecten op de hoogte te brengen: ‘Dit mag toch geen verrassing meer zijn na alle publiciteit die eraan is gegeven via Facebook, internet, op de website en via de lokale krantjes. Ligt het aan ons? Hoe krijgen wij dit toch duidelijker onder de aandacht?’

Geschiedenis
In 2019 kocht Vastgoedontwikkelaar Jurgen Bergman van Re-Urbanizers het kavel aan de Nolle / Groene Kruisweg dat op dat moment nog ontwikkeld zou worden door Hotel Atlas. Hij zag de ideale ligging ten opzichte van het historische Brielle, de Maasvlakte en de nabijheid van Rotterdam en Den Haag dat straks via de Blankenbergtunnel binnen een half uur te bereiken is. Een eventuele langere doorlooptijd vond hij geen bezwaar. De opgave was het hotel optimaal in te passen in de bestaande omgeving. Het ‘Residence Hotel Brielle’ krijgt 104 hotelkamers en 56 huurappartementen en zal zowel zakelijke klanten als toeristen gaan aantrekken. De huurappartementen worden toegankelijk voor iedereen. Huurders krijgen ook toegang tot de faciliteiten van het hotel. Voor architecte Sholeh Mohtasham was het ontwerpen van het hotel op het langgerekte stuk grond een uitdagende opgave. Ze liet het hotel de slinger van de weg volgen en is erg blij met de elegante vormgeving die het hotel uiteindelijk heeft gekregen.

Opening in 2024
De omgevingsvergunning kan nu worden aangevraagd en als alles meezit kan het hotel in 2024 worden geopend, misschien dan wel tegelijk met de Blankenburgtunnel...

De carpoolplaats in Vierpolders zal door de komst van het hotel op termijn worden verplaatst naar het parkeerterrein bij de sportverenigingen. Wie gewend is vanaf de carpoolplaats op het openbaar vervoer over te stappen, zal daar niet echt blij mee zijn.

Zicht vanaf de Nolle (Re-Urbanizers)