Afbeelding
Foto: Wil van Balen
Foto’s

Vlaggenparade World Predator Classic

Algemeen 429 keer gelezen

Hellevoetsluis - Dinsdag 28 juni vond de vlaggenparade plaats van de World Predator Classic. De boten vertrokken vanuit de Heliushaven richting de Vuurtoren.

Het werd zoals gebruikelijk een spektakel van jewelste, met als hoogtepunt het bij de Brug over de Haaven vol open draaien van de gashandel, met de motor van de boot half boven water.

World Predator Classic
Het internationale vissersevenement op ‘t Haringvliet wordt al enkele jaren georganiseerd door de World Predator Organisation. Veel nationaliteiten nemen van 27 juni t/m 2 juli aanstaande in Hellevoetsluis deel aan de viswedstrijd op het Haringvliet. Op 28 juni vindt de traditionele vlaggenparade plaats. De wedstrijddagen zijn woensdag, donderdag en zaterdag.

Schema
Maandag 27 juni kwamen de deelnemers aan en om 19.30 was er het Captains’ dinner en de officiële openingsverklaring. Dinsdag 28 juni werd een aantal formaliteiten geregeld en om 19.00 uur was er de vlaggenparade in de haven. Woensdag en donderdag zijn de wedstrijddagen. Om 8.30 uur vertrekken de boten vanaf de startlijn en wordt er gevist tot 16.15 uur. Vrijdag 1 juli is er een rustdag en zaterdag 2 juli is de finale visdag, die wederom plaatsvindt tussen 8.30 en 16.15 uur. De prijsuitreiking vindt plaats om 20.00 uur. Het visgebied is vanaf de Haringvlietsluizen tot aan de Moerdijkbrug, één grote visarena voor alle deelnemers.

Roeiregatta en Drakenbootrace
Op 2 juli wordt er een nieuw maritiem evenement georganiseerd een roeiregatta, deze valt (deels) samen met het internationale sportvisevent World Predator Classic. Op de laatste dag van WPC, namelijk aanstaande zaterdag, vindt ook de Internationale Roei Regatta Haringvliet en de Drakenbootrace plaats waardoor het een groots maritiem event zal worden. Start en finish is in de Vestinghaven. Er wordt 14,8 km geroeid tijdens de regatta. Wil je meer weten kijken dan op https://www.hellevoetsluismaritiem.nl

Inmiddels hebben zich negen boten aangemeld voor de sloeproeiregatta. Na 13 uur klinkt het startsein voor de roeiregatta en om 13.30 uur start de Drakenbootrace. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding