Foto: Jan Maasdam
Foto: Jan Maasdam Jan Maasdam

VestingPop 2022 komt er aan!

Algemeen 2.203 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zaterdag 6 augustus aanstaande is het dan eindelijk zo ver. Na enige jaren te hebben moeten overslaan, vindt de 3e editie van VestingPop plaats.

Petra Ronde is superblij dat binnenkort de twee podia weer kunnen worden opgebouwd. “Ik ben trots op de line-up die we dit jaar kunnen presenteren. Er is weer voor elk wat wils. Het wordt echt een feestje voor alle leeftijden.”

Gratis
Ondanks de stijging van allerlei kosten, is ook dit jaar de toegang tot het festival gratis. “Die uitdaging wordt ieder jaar groter, maar – extra voorzieningseisen daargelaten – we kunnen ook dit jaar weer een gratis festival aanbieden,” vertelt Petra. “Mede dankzij de gemeente en onze sponsoren lukt dat ook dit jaar weer. We willen voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk zijn en dus ben ik blij dat onze sponsoren ondanks ook voor hen moeilijke jaren niet zijn afgehaakt.”

Line up
Petra kan nog niet de volledige line-up prijsgeven. Er komen in totaal tien acts, vijf op Mainstage en vijf op Acoustic stage. “Van Dik Hout is voor veel mensen bekend, maar let ook op Orange Skyline, dat is een grote belofte, kan ik je zeggen. En met de singer-songwriter  Will Knox halen we toch weer een stukje Duncan binnen, want hij schreef mee aan Arcade. Verder komt Francesco Daniel en Joost Wander,  een opkomend Nederlandstalige singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer.”

“Optreden op twee podia is best een technisch hoogstandje,” legt Petra uit. Er is maar een korte tijd om over te schakelen. Maar de mensen van Peitsman Licht en Geluid krijgen een en ander perfect voor elkaar.” Naast de muziekacts zal er ook kinder entertainment en straattheater aanwezig zijn op het festivalterrein.

Van Dik Hout en Orange Skyline
Er zijn maar weinig bands die het meer dan een kwart eeuw volhouden. Het aantal bands dat na zo’n periode nog altijd met de gretigheid van een jonge hond musiceert, is helemaal op één hand te tellen. Van Dik Hout is zo’n zeldzaamheid. Een Nederpopinstituut dat trots is op het muzikale verleden, maar altijd vooral vooruit is blijven kijken. Shine On van Orange Skyline is wat de Engelsen noemen een banger, zo’n popsong die iedereen overal ter wereld meteen kan meezingen. Zanger Stefan van der Wielen vertelt dat het nummer gaat over een wandeling door de nacht waarbij je de dingen op een andere manier ziet dan overdag. Shine On is geschreven met JB Meijers (bekend van onder ander The Common Linnets) die ook voor de productie van het nieuwe twaalf songs tellende album tekende.

Terrein en catering
Het Zuidfront is ook dit jaar the place to be. Er zal een in- en uitgang zijn aan de zijde van Aquarius en aan de Kanaalweg Westzijde, ter hoogte van het Land van Paling. Uiteraard wordt er aan de inwendige mens gedacht en staan er diverse foodtrucks. Tijdens VestingPop betaal je al het eten en drinken met consumptiemunten, die tegen betaling verkrijgbaar zijn op het festivalterrein. Er kan met contant geld betaald worden of via pin.

Voorproefje
Op 23 juli is er een voorproefje van VestingPop in winkelcentrum Struytse Hoeck. Onder de noemer Vestingpop@destruytsehoeck treden op zeven kleine podia diverse artiesten die reeds het muziekfestival zijn geweest, of nog komen, op. Tussen 12 en 17 uur kan het publiek genieten van muziekoptredens van Ivo Gleeman, Joost Wander, Francesco Daniel,The Catch, The Animal road, Brian Clifford, Polkadot en Iljitsj Clement.

Vrijwilligers
Zonder vrijwilligers geen festival. Petra wil de vrijwilligers die meehelpen om Vestingpop tot een succes maken extra bedanken. “Deze mensen hebben de afgelopen jaren alleen maar aan tafel gezeten tijdens meetings. Twee jaar lang geen festival, vorig jaar zelfs een afgelasting kort voor VestingPop zou plaatsvinden. Iedereen is aan boord gebleven en ik vind dat deze mensen een groot applaus verdienen.”

VestingPop
VestingPop is een popfestival dat gehouden wordt op het Zuidfront in Hellevoetsluis. Na het verlies van het Hellevoetse begrip Wallenpop is het initiatief ontstaan om Hellevoetsluis een nieuw gratis festival te geven. Vanuit Stichting VestingPop wordt dit jaar Vestingpop voor de derde keer georganiseerd, met hulp van diverse ondernemers en de Gemeente Hellevoetsluis. De programmering is ieder jaar veelzijdig te noemen en de bands die geboekt staan zijn gevestigde namen in combinatie met bands die aan de vooravond van het grote succes staan.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl