Meer dan honderd veteranen en hun echtgenotes genoten van een smakelijke Indische maaltijd.
Meer dan honderd veteranen en hun echtgenotes genoten van een smakelijke Indische maaltijd. Foto: Foto-OK.nl

De hal van het stadhuis vol met Nissewaardse veteranen

Algemeen 9 keer gelezen

Spijkenisse - Afgelopen zaterdag was het weer de landelijke Veteranen dag, die na drie jaar weer uitgebreid gevierd kon worden.

Ook het gemeentebestuur van Nissewaard wilde deze bijzondere dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. De lokale Veteranen dag is een eerbetoon aan alle veteranen, als blijk van waardering en erkenning. In de hele gemeente wonen ongeveer 450 veteranen. Zij kregen allemaal een persoonlijke uitnodiging. Maar liefst 125 veteranen kwamen, met hun echtgenotes, aan het eind van afgelopen vrijdagmiddag naar de hal in het stadhuis. 

Burgemeester Foort van Oosten opende deze middag en gaf in zijn openingswoord aan, dat er van de in Nissewaard woonachtige veteranen, nu 18 nog in actieve dienst zijn. Maar liefst vier veteranen zijn geboren voor 1930. De oudste aanwezige veteraan was 98 jaar!

De veteranen waren uitgenodigd voor een Indisch buffet, maar voordat eenieder langs de rijk gevulde schalen mocht, vroeg de burgemeester nog wel even aandacht voor het feit dat ‘vrijheid’ nog altijd bevochten moet worden; zeker nu er een oorlog zo dichtbij gekomen is.  

Historicus Henk Slechte hield een lezing over het thema ‘vrijheid’. Hij sprak uitgebreid over verschillende visies op de 80-jarige oorlog in de Nederlanden van 1568 - 1648.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding