Afbeelding

Basisschool CBS Anker viert de hele week feest!

Algemeen 12 keer gelezen

Brielle - Basisschool CBS Anker viert feest. Door de corona beperkingen kon het 50-jarig bestaan van de school in 2021 niet gevierd worden, maar deze week pakken de teamleden en de kinderen groots uit.

De week startte met een bezoek aan de Efteling. Op dinsdag was er een echte pannenkoekenkraam op het schoolplein en was er een geweldige show van Wally Preyll. Het lachen van de kinderen was tot ver in de omtrek te horen.

Woensdag stond in het teken van Circus Taadaa. Niet alleen de kinderen maar ook de teamleden leerden hoe het is om de moeilijke circustrucs uit te halen. Deze geweldige dag werd afgesloten met een spetterend optreden waarbij de kinderen aan elkaar konden laten zien wat ze die dag hadden geleerd.

Donderdag gingen de kinderen naar het Brestheater, die voor deze dag was omgetoverd tot bioscoop. De films Huisdiergeheimen 2 en Encanto stonden op het programma. Uiteraard is een bioscoop bezoek pas echt compleet met popcorn en een drankje, dus ook dat hoorde erbij!

Vrijdag werd de week afgesloten met een speeldag op het plein met springkussen en pannakooi. ’s Avonds was er een BBQ waarbij ook alle ouders waren uitgenodigd. In de afgelopen 50 jaar is er veel veranderd binnen het onderwijs. Zo heeft CBS Anker het leesonderwijs op een hoger plan gebracht. De school is hier in 2017 zelfs door de onderwijsinspectie voor beloond met de titel “Excellente school”.

Daphne Lobs: “Naast het reguliere leesprogramma krijgen kinderen ondersteuning door speciaal opgeleide leesleerkrachten. Ook worden ouders actief betrokken om thuis bezig te zijn met lezen. We zien hierdoor meer leesplezier ontstaan en kinderen leren sneller en makkelijker lezen.”

Daarnaast mag CBS Anker zich sinds 2015 een officiële Rots en Water school noemen, een methode die leerlingen traint in weerbaarheid. “Een deel van ons team is hiervoor opgeleid. Met leuke opdrachten leren we kinderen ontdekken wat hun talenten zijn. Zo leren kinderen wat hun kwaliteiten zijn en worden ze bewust van zichzelf. Maar ook van de ander. Hierdoor zetten we kinderen in hun kracht en dat komt de ontwikkeling van kinderen en de sfeer in de groep ten goede”, aldus Daphne Lobs.

Jessica Verweel en Daphne Lobs zijn de tweekoppige directie van CBS Anker. “Deze week is een aaneenschakeling van hele leuke activiteiten met de kinderen en ons team. Dankzij de inzet van de teamleden en de ouders van de activiteitencommissie hebben we een geweldige week! Onze school bestaat 50 jaar en gezien het enthousiasme van iedereen gaan we op naar de volgende 50 jaar!”, aldus Daphne en Jessica. 

Afbeelding