Afbeelding

Vooralsnog geen raadsonderzoek gang van zaken rondom coffeeshop

Algemeen 340 keer gelezen

Hellevoetsluis - De gemeenteraadsvergadering van 22 juni verliep aanmerkelijk rustiger dan de vergadering van 9 juni jl. waarin de dreiging van een motie van wantrouwen richting de burgemeester reëel was.

Al bij de opening van de vergadering deelde burgemeester Milène Junius mee, dat zij naar aanleiding van de bewogen raadsvergadering van 9 juni goede gesprekken heeft gevoerd met alle fracties en dat daar nog een vervolg aan zal worden gegeven. “Ik ben blij dat we op goede voet verder kunnen gaan,” sprak de burgemeester. Vervolgens was er sprake van een uiterst korte raadvergadering, die binnen 40 minuten werd afgerond.

Tijdens de rondvraag kondigde de heer Dankaart van de PvdA aan, dat zijn fractie voor de agenda van de raadsvergadering van 6 juli een agendapunt zal aanvragen waarin wordt voorgesteld een raadsonderzoek in te stellen naar de gang van zaken rondom de inmiddels beruchte coffeeshop besluitvorming. Wordt ingestemd met zo’n voorstel, dan wordt een onderzoekscommissie ingesteld die de gang van zaken rondom de besluitvorming minutieus gaat onderzoeken.

Uit de reacties vanuit de fracties van D’66, IBH, CDA en VVD en GroenLinks kon echter direct opgemaakt worden dat er geen steun zal worden gegeven aan dit voorstel tot een raadsonderzoek. De algemene tendens van de reacties van de fracties was dat alle energie beter gebruikt kan worden om de ontstane situatie zo goed en duidelijk mogelijk op te lossen. GroenLinks houdt de deur voor een onderzoek nog op een kiertje open, maar met name IBH stelde duidelijk dat er op dit moment voldoende verklaringen zijn gegeven.