Met luid getoeter gingen de eerste deelnemers van het verkeersexamens van start. (Foto: Foto-OK.nl)
Met luid getoeter gingen de eerste deelnemers van het verkeersexamens van start. (Foto: Foto-OK.nl) Foto: Foto-OK.nl

Met luid getoeter ging het verkeersexamen van start

Algemeen 295 keer gelezen

Spijkenisse - Bij het anders op maandagochtend stille winkelcentrum Akkerhof gingen, met luid getoeter, de jaarlijks fietsverkeersexamens voor de basisscholen in Nissewaard weer van start.

Schuldig aan dit kabaal was de pas aangetreden wethouder Chris Hottentot, die met vaardige hand de eerste leerlingen van het startpunt bij het Wijkcentrum liet vertrekken. De meiden schrokken er duidelijk van, maar dat weerhield ze er niet van, om goed op de fiets te stappen en het hele parcours door de wijk De Akkers zo veilig mogelijk af te leggen.

Vijf verschillende routes
Een in een gele hes gehulde vrijwilliger liet al snel weten, dat er in de komende dagen vanaf dit punt nog 750 leerlingen van de groepen zeven en/of acht aan de slag moesten: ‘Maar niet alleen hier hoor!’, zei hij er direct achteraan: ‘In vier verschillende wijken in Spijkenisse doen ook de jonge verkeersdeelnemers examen. In het buitengebied is een route uitgezet voor de leerlingen uit de verschillende dorpen.’

Trots
De wethouder voelde zich trouwens helemaal niet schuldig aan de lokaal ontstane geluidsoverlast! Heel trots vertelde hij: ‘Dit is mijn eerste, echte officiële daad buiten het stadhuis. Dus ben ik er best trots op, dat ik het zo op de vroege morgen kon doen.’ Daarna snelde hij weg naar de volgende afspraak.