v.l.n.r. Frans van der Meer (Staatsbosbeheer), Karin Boeser (Stichting Fitnisse), Martijn Hamerslag (wethouder Toerisme en Recreatie)
v.l.n.r. Frans van der Meer (Staatsbosbeheer), Karin Boeser (Stichting Fitnisse), Martijn Hamerslag (wethouder Toerisme en Recreatie) Foto: gemeente Nissewaard

Nog dit jaar beweeg- en sportroutes in Bernissegebied

Algemeen 526 keer gelezen

Op woensdag 15 juni kwamen Stichting Fitnisse, de gemeente Nissewaard en Staatsbosbeheer bijeen om een samenwerkingsovereenkomst te tekenen voor de realisatie van de nieuwe beweeg- en sportroutes in het Bernissegebied. De routes worden dit jaar nog uitgezet. 

Het idee voor de beweeg- en sportroutes is ontstaan vanuit een aantal inwoners, sportaanbieders en individuele sporters die met regelmaat door het recreatiegebied Bernisse lopen. Ze hopen hiermee een mooie invulling te geven aan de beweegbehoefte in het gebied. Karin Boeser, voorzitter van Stichting Fitnisse, zegt: ‘Er zijn namelijk wel mooie paden in het natuurgebied Bernisse, alleen nodigt het nog niet uit om naast het standaard wandel- of hardlooprondje nog andere beweeg- en sportactiviteiten te doen.’

Beweeg- en sportroutes
Stichting Fitnisse heeft voor de realisatie van de beweeg- en sportroutes een projectplan ontwikkeld. Voor de totstandkoming van het plan hebben zij de gemeente Nissewaard, het Recreatieschap en Staatsbosbeheer gevraagd om samen een hoogwaardig, toekomstbestendig, duurzaam en onderhoudsvriendelijke routenetwerk te creëren voor alle leeftijdsgroepen. Eerder ontving Stichting Fitnisse vanuit de voucherregeling ‘beweegvriendelijke leefomgeving’ al een bijdrage voor het project mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland en Team Sportservice. Daarnaast wordt het project ook deels gesteund en ondersteund door het Lokaal Akkoord Sport en Bewegen Nissewaard, een samenwerking tussen diverse organisatie en partijen om het beweegaanbod in de buitenruimte in Nissewaard uit te breiden.

Trots op betrokkenheid
Martijn Hamerslag, wethouder Toerisme en Recreatie benadrukt dat zij als gemeentebestuur erg trots zijn dat er initiatiefnemers zijn die zo’n betrokkenheid tonen bij het Bernissegebied. ‘Groot compliment aan de vrijwilligers, maar ook voor de medewerking van het Recreatieschap en Staatsbosbeheer. Weer een mooie toevoeging aan dit prachtige gebied.’ Stichting Fitnisse verwacht dat de sport- en beweegroutes eind deze zomer in gebruik genomen kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws