Verkeersopstopping in de Dreven.
Verkeersopstopping in de Dreven. Foto: Jong Nissewaard

Jong Nissewaard wil aandacht voor de Dreven

Algemeen 1.849 keer gelezen

Spijkenisse - Jong Nissewaard heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan in de Dreven. Daarbij zijn een aantal zaken naar boven gekomen, waarover ze vragen hebben gesteld bij het college.

Op werkdagen, met name tussen 8.00 en 9.00 uur, is er sprake van opstoppingen in de wijk. Ouders die hun kinderen naar de Bron brengen en bewoners die naar het werk gaan, zorgen voor een behoorlijke verkeersdruk in de wijk. Ook worden de auto’s geparkeerd op plekken die daar niet voor bedoeld zijn. Jong Nissewaard zou graag willen weten of er een Kiss & Ride gerealiseerd kan worden en of er andere oplossingen zijn om de verkeersdruk aan te pakken.
Naast filevorming is ook de snelheid van de auto’s een probleem. De vraag van Jong Nissewaard is of er mogelijkheden zijn om de verkeersveiligheid te verbeteren, bijvoorbeeld het plaatsen van drempels in de buurt van basisschool De Bron.

Tijdens het onderzoek is ook opgevallen dat de speeltoestellen in de Dreven veelal vies of slecht onderhouden zijn. Dit geeft een onveilig gevoel in de wijk en maakt het voor kinderen niet aantrekkelijk om te spelen. Soms zijn speeltoestellen volledig afwezig op locaties waar ze wel gerealiseerd zouden kunnen worden. Jong Nissewaard vraagt naar mogelijkheden om meer/betere speelvoorzieningen te realiseren.