Afbeelding
foto : Foto-Ok.nl

Feestelijke opening van De Hofstee

Algemeen 608 keer gelezen

Spijkenisse - Het was vandaag eindelijk zo ver: de officiële opening van wooncomplex De Hofstee in Spijkenisse, waar 20 bewoners met een verstandelijke beperking wonen. Burgemeester Foort van Oosten opende het wooncomplex samen met twee bewoners. 

Ballonnen en gebak konden vandaag niet missen tijdens de feestelijke opening van De Hofstee, waar jarenlang naar werd uitgekeken. Na onder andere toespraken van Arie Korengevel, de voorzitter van Stichting De Hofstee, zijn dochter, de zorgverlener ASVZ en burgemeester Van Oosten, was het tijd om het complex officieel te openen. Het openen werd overgelaten aan de burgemeester en de jongste en oudste bewoners van De Hofstee: Ravi Kunst (19) en Johan Groeneweg (53). Na het openen klonk luid gejuich van de trotse bewoners en vrienden en familie. 

Ondanks dat de officiële opening vandaag plaatsvond, wonen de bewoners al sinds november 2021 in De Hofstee. Volgens voorzitter Korengevel voelen de bewoners zich al helemaal thuis, wat hij erg belangrijk vindt. ‘Het is echt een thuis geworden. Ik vind het belangrijk dat ze op een mooie plaats wonen samen met hun kameraden’, aldus een trotse Korengevel. Als kers op de taart ontvingen zowel Arie Korengevel als zijn vrouw Magda een koninklijke onderscheiding voor de harde inzet voor De Hofstee. 

Hoewel de opening vandaag enkel voor genodigden was, is er morgen een open dag voor iedereen om kennis te maken met de bewoners van De Hofstee. Zaterdag is iedereen welkom tussen 11.00 en 15.00 uur aan de Drogendijk 26a in Spijkenisse. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding