Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Start bouw laatste fase Nieuwe Vesting

Algemeen 770 keer gelezen

Hellevoetsluis -  Nieuwe Vesting in Hellevoetsluis nadert haar voltooiing. Op woensdag 11 mei verrichtte wethouder Schop de officiële starthandeling voor de bouw van fase 3B-1 en 3C. Bouwer en ontwikkelaar Van Wijnen realiseert in deze fase 27 woningen. De oplevering van de woningen staat gepland in het 1e kwartaal van 2023.

De derde, en laatste fase, bestaat uit in totaal 88 woningen. Het woningaanbod in deze fase is gevarieerd. De bouw van fase 3A, bestaande uit 2 appartementencomplexen, is reeds gestart. Fase 3B en 3C bestaat uit in totaal 47 grondgebonden woningen. 

Twee kopers mochten de eerste funderingsbalk leggen samen met wethouder Schop.

Richard Venster (Venster Architecten): “De architectuur in Nieuwe Vesting is een moderne vertaling van de historische bebouwing van Hellevoetsluis. Door de toepassing van verschillende kleuren metselwerk, tuitgevels en de mooie verticale raampartijen ontstaat een aantrekkelijk beeld dat helemaal van nu is én past bij de historische vesting.”
Diversiteit aan woningen De wijk is ruim opgezet en bestaat uit een rijk aanbod van verschillende woningtypen. Het vele water en groen zorgen niet alleen voor een afwisselende aanblik, maar ook voor voldoende speelruimte voor kinderen en fiets- en wandelpaden binnen de wijk. Uniek aan deze wijk is dat de kopers veel vrijheid in het ontwerp van hun woning hebben.

Wethouder Schop: “Nieuwe Vesting was vroeger een verlaten industriegebied, maar is nu een populaire woonwijk geworden. Fantastisch om die verandering te zien, een mooie en waardevolle toevoeging voor Hellevoetsluis!”

Binnenkort maakt Van Wijnen meer bekend over fase 3B-2. Alvast inschrijven als geïnteresseerde kan via www.nieuwevesting.nl

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws