Afbeelding
Foto: Geluk op Wielen

Hellevoetse Carmen en haar Skoda te zien bij ‘Geluk op Wielen’

Algemeen 501 keer gelezen

Utrecht - Zaterdag 14 mei om 15.30 uur en zondag 15 mei om 11.30 uur is op SBS 6 te zien hoe Carmen Heerebout en haar gebruikte Skoda Fabia (2006) hulp krijgen van het Geluk Op Wielen team om de occasion weer als nieuw te maken. Het laagdrempelige, vrolijke autoprogramma ‘Geluk Op Wielen’ heeft als doel heeft om autobezitters te helpen met praktische tips en meer inzicht om hun verkeerveiligheid te vergroten en hun brandstof- en autokosten te verlagen.

In elke aflevering van het programma stelt een kandidaat een herkenbare vraag over zijn of haar auto. Aan de hand daarvan krijgt de kijker veel praktische tips en informatie. Ondertussen worden de autokennis en vaardigheden van de kandidaat opgeschroefd via een doe-het-zelf autocheck, rijtest en een kennisquiz. De kijker krijgt letterlijk een kijkje onder de motorkap en ziet hoe het er achter de schermen in het garagebedrijf aan toe gaat.

Hulpvraag Carmen
Carmen Heerebout: “Ik heb het autoprogramma aangeschreven omdat ik het gevoel heb onderweg steeds minder goed zicht te hebben. Ik rijd veel in het donker en op onverlichte stukken weg en vroeg me af of daar wat aan te doen was. Vandaar dat ik me heb aangemeld met mijn hulpvraag.”

Autobezitter wil hulp
Geluk Op Wielen heeft als doel met praktische tips automobilisten te helpen om hun verkeersveiligheid te vergroten, brandstofverbruik te verlagen en onnodige kosten voor onderhoud en reparatie te voorkomen. En dat komt voor veel mensen als geroepen zo blijkt uit onderzoek. 1 op de 3 autobezitters wil meer technische kennis van hun eigen auto én beter weten hoe ze qua rijstijl het schoonste en zuinigste kunnen rijden, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction.


 Foto: Geluk op Wielen

Veel winst te behalen
Het programma is een initiatief van documentairemaker en programmamaker Gwen Jansen. Zij produceert de serie ook. Eerder maakte ze de documentaire ‘De Autovakmannen’. Jansen: “Er is nog zoveel winst te behalen voor autobezitters qua portemonnee, milieu, rijcomfort en veiligheid onderweg als ze wat meer inzicht hebben in hun huidige auto. Daar wil ik bij helpen.

Profile & Mijngarage.nl
De serie wordt financieel mogelijk gemaakt door Mijngarage.nl en Profile. Servicegarage Profile heeft 220 vestigingen in Nederland en België en voert bandenonderhoud, auto-onderhoud en APK uit om automobilisten veilig en duurzaam de weg op te sturen. Zowel voor je eigen auto of leaseauto is Mijngarage.nl de site waar de consument bij meer dan 2.000 autobedrijven in ons land direct prijzen, met prijsgarantie, kan opvragen voor auto-onderhoud of reparatie bij garages in de buurt. Overige programmapartners zijn: Philips Automotive Lightning, Valeo, Aiways, Apollo Vredestein, RAI Aftermarket, Alcar en MPM.


Foto: Geluk op Wielen