Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Feestmiddag voor 40-jarig bestaan Klaverjasvereniging Niet Roken

Algemeen 223 keer gelezen

Spijkenisse - Wethouder Jan Willem Mijnans feliciteerde Klaverjasvereniging Niet Roken vandaag met haar 40-jarig bestaan. De vereniging in Spijkenisse is in 1982 opgericht door twee artsen, speciaal voor niet-rokers.

De 35 leden komen elke maandagmiddag naar het wijkcentrum in Groenewoud om samen te klaverjassen. Een feestmiddag voor het 40-jarig bestaan kon dan ook niet achterblijven. De ruimte in het wijkcentrum was versierd met slingers, en de leden speelden hun vertrouwde potjes klaverjassen onder genot van een drankje. ‘Mensen hebben het echt naar hun zin, het is een hele leuke groep’, vertelde activiteitenbegeleider Riet Orth. Vorig jaar zijn de leden samen al uit eten geweest om het jubileum te vieren. Wethouder Mijnans feliciteerde de vereniging met een cheque vanuit de gemeente ter waarde van € 275,00.

Riet is al vanaf februari 1994 lid van de vereniging, die 12 jaar eerder door artsen is opgericht voor niet-rokers. ‘Toen mocht je overal nog binnen roken, dus als je van klaverjassen hield, was dat als niet-roker vervelend. Als je hart- en longklachten had was het ook lastig om een vereniging te vinden waar niet werd gerookt.’ Ook in coronatijd kwamen de leden samen, in samenwerking met het wijkcentrum en de gemeente. ‘We mochten toen klaverjassen aan grote tafels, met een mondkapje op. Dit was best streng, maar het was heel fijn dat we nog mochten samenkomen.’