69 jaar geleden braken de dijken door in Zeeland en Zuid-Holland.
69 jaar geleden braken de dijken door in Zeeland en Zuid-Holland.

Herdenking Watersnood 1953 is digitaal

Algemeen 485 keer gelezen

Op 1 februari  vindt de 69ste herdenking plaats van de Watersnoodramp. Ook dit jaar zal de herdenking op een andere wijze plaatsvinden dan gebruikelijk. 

Door de geldende coronamaatregelen is het niet mogelijk om elkaar te treffen in het Watersnoodmuseum. In plaats daarvan verzorgt het Watersnoodmuseum op dinsdag 1 februari een livestream zodat iedereen de jaarlijkse herdenking van de Watersnoodramp thuis kan volgen.
Deze livestream is te zien op watersnoodmuseum.nl/herdenking-2022.

Programma
Vanaf 10.00 uur is allereerst de door Omroep Zeeland geregistreerde kranslegging bij het monument van Gust Romijn te zien. Burgemeester Jack van der Hoek en kinderburgemeester Silke van Heukelom houden een toespraak. De kinderburgemeester legt tevens symbolisch 1 van de (vele) witte rozen als gebaar voor alle mensen die zelf niet bij de herdenking aanwezig mogen zijn. Er wordt een taptoe geblazen door een trompettist, gevolgd door 1 minuut stilte en tot slot een couplet van het Wilhelmus.

Symposium
Na afloop van de herdenking vindt er een symposium plaats, welke u tevens kunt bijwonen via een livestream. De titel van het symposium is ‘Watersnood: van 1953 tot Limburg’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws