Hier woonden Michel en Esther Cohen
Hier woonden Michel en Esther Cohen

Wie heeft een foto van Michel Cohen?

Algemeen 316 keer gelezen

Brielle - Al vele jaren zoekt Riet de Leeuw van Weenen - van der Hoek tevergeefs naar een foto van Michel Cohen. Nu roept zij uw hulp in. Maar wie was Michel?

‘Michel Cohen werd geboren in 1888 in Brielle en woonde in de Nobelstraat waar hij een winkel had in ijzerwaren’, vertelt Riet. ‘Iedere sjabbat liep hij met een gebedenboek onder zijn arm naar de Sjoel aan de Turfkade en hield daar, vaak alleen, een synagoge dienst. Michel was in Brielle een markant figuur. Iedereen kende hem. Daarom is het zo jammer dat er geen foto van hem is. Toen in oktober 1942 de Joodse gezinnen werden gedeporteerd is bij het ontruimen van zijn huis ook hun eigen fotoalbum verdwenen. Lang heb ik gehoopt dat iemand deze heeft gevonden en bewaard. Eigenlijk hoop ik dit nog steeds. Daarom vraag ik allen die dit lezen om eens tussen oude foto’s te zoeken. Ik hoor graag of u iets bent tegengekomen. Misschien een foto van Michel of een van de andere Joodse families. Alles is welkom.’

In de loop van dit jaar zal het boek over de Joodse gemeenschap in Brielle verschijnen met daarin verhalen over de Joodse families die ooit in Brielle woonden. Bij een naam hoort een gezicht en dat maakt het verhaal compleet. Heeft u belangstelling voor deze geschiedenis, dan kunt u dit boek nu al reserveren en zodra het is gedrukt krijgt u hiervan bericht.

U kunt contact opnemen met Riet de Leeuw van Weenen-van der Hoek, Dorpsstraat 6, 3214 AG Zuidland.|
Email: riet@deleeuwvanweenen.nl