De uitjes met de bus kenmerken zich door kleinschaligheid
De uitjes met de bus kenmerken zich door kleinschaligheid

Voornes Opstapbus van start

Algemeen 675 keer gelezen

Westvoorne - Stichting Voornes Opstapbus is eind 2021 opgericht en heeft als doel uitjes aan te bieden voor senioren teneinde nieuwe contacten op te doen en fijne herinneringen te maken.

De uitjes kenmerken zich door kleinschaligheid en het feit dat men thuis wordt opgehaald en na afloop weer wordt thuisgebracht. De uitjes worden door vrijwilligers verzorgd. In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds neemt de Stichting op donderdag 27 januari 2022 een 9-persoonsbus in gebruik om uitjes aan te bieden. In de bus is plaats voor een chauffeur, een begeleider en 7 passagiers. Opvouwbare rollators kunnen achterin geplaatst worden. Vooralsnog is de bus beschikbaar voor senioren uit Westvoorne. Later zullen de diensten uitgebreid worden naar Brielle en Hellevoetsluis. 

Stichting Voornes Opstapbus heeft geen winstoogmerk en is voor de uitvoering volledig afhankelijk van vrijwilligers. Om de uitjes betaalbaar te houden is de Stichting afhankelijk van donaties, sponsoren en subsidies. Samen op stap voor meer plezier is hun missie, wilt u hen ondersteunen in hun missie? Dat kan, ga mee opstap, word vrijwilliger, donateur of sponsor! 

Kijk op de website voornesopstapbus.nl voor meer informatie. Wilt u liever persoonlijk contact, dan zijn zij telefonisch bereikbaar op maandag van 12.00 – 13.00 en dinsdag en donderdag van 18.30 – 19.30 op nummer 06 – 181 182 62.