Afbeelding

Turfkade Brielle door naar fase 1

Algemeen 146 keer gelezen

Brielle - Afgelopen najaar zijn de werkzaamheden aan de Turfkade begonnen. Als eerste werd de kademuur opgehoogd zodat de kade op één niveau kwam te liggen. De volgende fase betreft het verwijderen van de bestaande verhardingen, het aanbrengen van de definitieve verhardingen en inrichting. Met deze werkzaamheden zal maandag 24 januari gestart worden. De Turfkade is onderdeel van de Binnenstad-en havenvisie. 

Aannemersbedrijf Lindeloof B.V. start met de werkzaamheden op het gedeelte Turfkade vanaf de Varkensstraat tot aan de Zuidspuistraat. Dit gedeelte zal geheel worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanwege het vernieuwen van de bestaande parkeervakken zullen de openbare parkeerplaatsen, op het moment dat de werkzaamheden plaatsvinden, tijdelijk niet bereikbaar zijn. In de directe omgeving van het werkgebied zijn diverse parkeerplaatsen op loopafstand aanwezig. De werkzaamheden zullen, als alles volgens planning verloopt, tot half maart duren. 

Wethouder Robert van der Kooi: “Er is een goed begin gemaakt met de Turfkade en in dit tempo gaan we verder. Ik heb er vertrouwen in dat dit project volgens planning klaar zal zijn”. 

Gefaseerde uitvoering

Het project Turfkade wordt in fasen uitgevoerd: eerst is de kademuur opgehoogd en de fundering van het nieuwe monument en de kiosk gelegd. De Zuidspui brug wordt begin 2022 opgepakt. Uiterlijk 1 april, nog voor de feestelijkheden rond het 450-jarige jubileum van de bevrijding van Den Briel, zullen deze werkzaamheden gereed zijn. In oktober 2022 wordt er verder aan het project gewerkt en komt de steiger aan bod. 

Tijdens de duur van het project is John Deelen van Lindeloof bv. aanspreekpunt voor omwonenden en andere betrokkenen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-15829079. 

Meer informatie is te vinden op de website https://www.brielle.nl/turfkade.