Afbeelding
Archieffoto: Peter de Jong

SUN Nissewaard bestaat één jaar

Algemeen 362 keer gelezen

Nissewaard - Op 8 december 2020 werd SUN Nissewaard (Stichting Urgente Noden Nissewaard) opgericht. De stichting zet zich in voor inwoners van Nissewaard die ondanks alle goede voorzieningen in een uitzichtloze financiële situatie zijn geraakt. Dankzij de financiële middelen die de Stichting van Landelijke fondsen heeft ontvangen kon de stichting vanaf 26 april 2021 daadwerkelijk starten met het financieel ondersteunen van mensen. 

Ingediende aanvragen
In de 8 maanden dat SUN Nissewaard actief is zijn er 48 aanvragen ingediend door begeleiders. De aanvragen zijn door veel verschillende instanties ingediend. Opvallend veel vanuit Rotterdam, voor mensen die in Nissewaard wonen of komen te wonen. Kennelijk moeten de organisaties in Nissewaard er nog aan wennen dat SUN Nissewaard als noodfonds actief is in Nissewaard. Het merendeel van de ingediende aanvragen kon worden gehonoreerd met een gift.

De meeste aanvragen hebben betrekking op woninginrichting huishoudelijke apparatuur en levensonderhoud. Daarnaast valt het op dat er diverse aanvragen werden ingediend voor medische - en tandartskosten, waar hoge bedragen mee gemoeid zijn en waarvoor men niet verzekerd is. 

Niet alle aanvragen kunnen worden toegekend bv omdat gevraagde informatie niet wordt geleverd, omdat de betrokkene niet (meer) in Nissewaard woont, omdat er andere mogelijkheden voor ondersteuning zijn. Indien daar redenen voor zijn wordt soms ook een lager bedrag toegekend dan aangevraagd werd. 

Samenwerking met de gemeente
De activiteiten koppelt SUN op ambtelijk en bestuurlijk niveau terug aan de gemeente. Een samenwerking waar de stichting beslist tevreden over is. Al met al is het bestuur van de stichting van mening dat de activiteiten een goede aanvulling zijn op het armoedebeleid in de gemeente Nissewaard.

Indienen van een aanvraag
Zie voor nadere informatie en het indienen van een aanvraag de website www.sunnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws