Afbeelding
Foto: pixabay.com
ingezonden mededeling

Steeds meer technologische trends in het bedrijfsleven

Algemeen 263 keer gelezen

Technologie en automatisering kom je op steeds meer plekken in je leven tegen. Niet alleen privé, maar ook zakelijk zijn technologische trends niet meer weg te denken. Een organisatie die wil blijven groeien kan niet zonder ontwikkelingen op het gebied van technologie, automatisering, ict en andere onderdelen. Verschillende bedrijven hebben er zelfs functies op ingericht om technologie ontwikkelingen te volgen en het bedrijf hier op laten reageren. Wij zetten de meest voorkomende trends en ontwikkelingen voor je op een rij. 

Robotisering
In veel industriële omgevingen is het steeds gebruikelijker om robotisering toe te passen. Het kan namelijk een essentieel onderdeel van een productie- of assemblage proces zijn. Denk bijvoorbeeld aan robotarmen die lopende band werk op een hele snelle, nauwkeurige en effectieve manier kunnen uitvoeren. Dit kan kostenbesparend zijn en ook een goedkopere manier van produceren zijn. Veel ondernemers zien in dat robotisering leidt tot een hoger resultaat, waardoor de verwachting is dat robotisering de komende jaren nog meer wordt toegepast. 

Werken in de cloud
De laatste jaren is het thuiswerken, ook wel op afstand werken genoemd, als maar populairder geworden. Niet alleen door corona, wat er voor zorgde dat er veel thuis gewerkt moest worden, maar ook veranderende flexibiliteit van medewerkers zorgen ervoor dat er meer in de cloud gewerkt wordt. De cloud is een online omgeving waarin allerlei zakelijke data wordt bewaard, zodat je op elke plek met een internetverbinding aan het werk kan. Ook in het kader van duurzaamheid en gezondheid wordt dit erg gestimuleerd. Het levert namelijk minder verkeer op en heeft daarmee een goede invloed op het milieu, en door mindere reistijd heeft een medewerker meer tijd over voor leuke dingen en ontspanning. 

Kunstmatige intelligentie
Een term die je de laatste jaren vaker hoort is kunstmatige intelligentie. Kunstmatige intelligentie is iets wat toegepast kan worden door het hele bedrijf. Het komt er op neer dat er middels geautomatiseerde processen keuzes gemaakt kunnen worden, handelingen uitgevoerd kunnen worden, data verwerkt kan worden of een andere handeling. Data is hier vaak onmisbaar voor, want op basis van bepaalde data kan een systeem aangestuurd worden. Data wordt voor veel bedrijven steeds waardevoller.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws