Sinterklaas zal dit jaar niet samen met de burgemeester door de Vesting lopen.
Sinterklaas zal dit jaar niet samen met de burgemeester door de Vesting lopen. wil van balen

Sinterklaasintocht Hellevoetsluis gaat door, maar anders dan normaal

Algemeen 516 keer gelezen

Hellevoetsluis - De Sinterklaasintocht in Hellevoetsluis zal er dit jaar anders uit komen te zien. Vorig jaar werd de intocht vanwege de coronamaatregelen afgelast. Dit jaar kan het feest weer doorgaan weliswaar in andere vorm dan normaal. 

De Sint wordt niet zoals andere jaren door de burgemeester onthaald bij de kade in de Vesting waarna ze samen langs alle kinderen en ouders naar het bordes lopen. Op zaterdag 13 november komt de stoomboot van Sinterklaas met roetveeg Pieten en de burgemeester aan in de Vestinghaven. Na een rondje door de haven vaart de boot weer richting de vuurtoren. Iedereen die wil komen kijken kan vanaf de kade naar de Sint en Pieten zwaaien. Hierna vaart de boot richting de Koopvaardijhaven. Nadat de stoomboot geschut is in de sluis vaart het gezelschap naar winkelcentrum De Struytse Hoeck. De Pieten lopen hier op de kant rond om ‘’coronaproof’ zakjes voorverpakt snoepgoed uit te delen. Uiteindelijk meert de stoomboot aan bij het winkelcentrum. 

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het op dit moment nog niet bekend of de Sint van boord zal gaan in verband met de veiligheidsmaatregelen. De gemeente wil een te grote toeloop op één locatie vermijden. Het publiek langs de route wordt gevraagd elkaar de ruimte te geven. De intocht is op 13 november en begint naar verwachting rond 10.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws