De Spijkhopper is officieel in gebruik genomen.
De Spijkhopper is officieel in gebruik genomen. Foto: Foto-OK.nl

Spijkhopper officieel van start gegaan in Spijkenisse

Algemeen 644 keer gelezen

Spijkenisse - Sinds zondag 26 september rijdt in Spijkenisse en Hekelingen de Spijkhopper in plaats van buslijnen 81 en 85.

De Spijkhopper rijdt alleen als er vooraf online of telefonisch een rit is geboekt en doet uitsluitend de haltes aan waar de bus nodig is. De Spijkhopper brengt de reiziger zo snel mogelijk vanaf de vertrekhalte naar de aankomsthalte. 

Vanmiddag vond de officiële start plaats. Wethouder Igor Bal knipte samen met Jan Kees Korteweg, Chief Operational Officer (COO) van openbaarvervoerbedrijf EBS een lintje  door waarmee officieel de deuren van Spijkhopper geopend werden. Vervolgens werd er een ritje gemaakt van de nieuwe flexbushalte De Kromme Dreef naar een bestaande halte bij winkelcentrum Sterrenhof.

Spijkhopper rijdt op aanvraag van de reiziger. Reserveren kan tot een half uur van tevoren, online of telefonisch. De bus rijdt alleen naar de haltes waarvoor reizigers hebben gereserveerd, zodat reizigers zoveel mogelijk rechtstreeks kunnen reizen naar de halte van hun bestemming. De route die de bus aflegt, kan dus variëren. Iedere reiziger betaalt zoals gebruikelijk met een OV-chipkaart of koopt met een pinpas een kaartje bij de chauffeur. Er is een vast, laag tarief van € 1,50 per rit. Zie voor meer informatie en het reserveren van de Spijkhopper: ebs-ov.nl/spijkhopper.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws