Afbeelding
Foto: PR

Unieke samenwerking lokale Opruimers

Algemeen 121 keer gelezen

Regio - Afgelopen vrijdag was er op de Maasvlakte een unieke samenwerking. De handen van Schoon Goeree Overflakkee, Opruimers Hellevoet en Brielle ruimt samen op! werden ineengeslagen voor een bijzondere opruimactie van zwerfafval door ruim 20 vrijwilligers. 

Gewapend met knijpers werd de omgeving vanaf het Balkon van Europa bij de Maasmond op het rondslingerende zwerfvuil afgestruind. Ook uit Rotterdam waren betrokken opruimers afgereisd. Ja, er was zelfs een Happy Catering Camper meegekomen, die de enthousiaste rapers trakteerde op koffie, thee en lekkernijen. Om 12.00 uur werd er zonnig gezamenlijk geluncht. Want dat maakt het opruimen ook supergezellig! Samen met anderen actief bezig zijn met één doel: een Schone Wereld!

De opruimactie leverde enorm veel blikjes, plastic flesjes, grote stukken plastic, peuken, microdeeltjes, snoepwikkels, verpakkingsmateriaal, piepschuim en nog veel meer andere troep op. Klein Recycling uit Brielle regelde de afvoer van al dat vuil geheel vrijwillig. 

Opruimen doen we niet zomaar. Het zorgt voor een schonere en gezondere wereld. Zonder dat je het direct merkt, komen er minuscule deeltjes afval terecht in onze voedselketel. Onderschat wordt hoe de natuur en in het wild levende dieren lijden door het binnenkrijgen van stukjes afval of peukresten. De boodschap is om geen rotzooi meer op straat of in de natuur te gooien, maar in de prullenbak of mee te nemen naar huis in de kliko. En koop voor je peuk een handig peukendoosje op zak.

Een stukje Maasvlakte is weer schoon, door hard werken van kanjers van vrijwilligers. De actie van de 3 partijen samen is een succes geweest en nodigt uit om de samenwerking te versterken en uit te breiden. Wil je meedoen zoek dan op Facebook naar de genoemde groepen en laat het weten!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws